• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Leállítottak egy színházi előadást, miután több férfi néző rosszul lett

Lapszemle MA 06:00 Forrás: telex.hu
Leállítottak egy színházi előadást, miután több férfi néző rosszul lett

A kétórás előadás nagyjából felénél van egy „szemléletes abortuszjelenet”, ami több – a hírek szerint – férfi nézőnél kiverte a biztosítékot.

Artaud kegyetlen színháza él és virul, különösen a londoni Almeida színházban, ahol hétfőn az Évek című dráma premier előtti előadását le kellett állítani, miután több férfi néző is rosszul lett a nyílt színi abortuszjelenet láttán – írja a Guardian cikke alapján a telex.hu.

A bemutató előtti nyílt főpróbán már hétfő este közönség előtt játszották el az előadást, amit aztán tíz percre meg kellett szakítani, a kétórás előadás nagyjából felénél ugyanis van egy „szemléletes abortuszjelenet”, ami több – a hírek szerint – férfi nézőnél kiverte a biztosítékot.

A Guardian szerint egy férfi már a jelenet közben elájult, a körülötte ülőknek kellett segítséget hívniuk. A férfit kivitték a színházteremből, ahol több néző is csatlakozott hozzá arra panaszkodva, hogy rosszul lettek. Az előadást rövid időre le is állították, ez alatt az egyik – a nézőtéren maradt – férfi néző be is kiabálta, hogy a jelenet a felháborító volt, és kifogásolta, hogy a színház nem figyelmeztette előre a nézőket.

Erre szokatlan módon a színpadon tartózkodó színészek szóltak vissza, és közölték vele, hogy dehogynem, szóltak. Ami így is volt, az Almeida honlapján, a darab műsorfüzetében és a jegyvásárlás után a nézőknek kiküldött emailekben is olvasható volt a figyelmeztetés, miszerint „az Évek szexuális tartalmat, az abortusz explicit ábrázolását, egy kényszerített szexuális kapcsolatot és vért jelenít meg”. Ez a felhívás ráadásul a színház falára kitett plakátokon is szerepel, tehát legkésőbb a színházterembe lépés előtt az óvatlan nézők is találkozhattak vele.

A színház az eset után közleményében azt írta, hogy az Évek hétfői előadása tíz percre félbeszakadt, hogy a színházi személyzet gondoskodni tudjon egy segítségre szoruló nézőről. A megszakítás alatt három másik nézőt is elláttak, a színház szerint mindannyian gyorsan magukhoz tértek, és az előadás folytatódhatott.