• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Legyen egészséges étrendünk része a jó magyar paprika

Lapszemle Forrás: beol.hu

Nem véletlen, hogy Szent-Györgyi Albert éppen a magyar paprikában talált nagy mennyiségben C-vitamint

Ambrus György mesterszakács bebizonyítja, az ízletes magyar paprikából finomabbnál finomabb ételek készíthetők. Családok megélhetése múlik azon, milyen a paprikatermés, mennyire kedvelik, keresik a fogyasztók ezt az értékes zöldséget. Az idei paprikatermés kiváló, sőt elmondható, hogy túlkínálat van a piacon, ezért is indítottuk a paprika-promóciót, és kértük a nagyáruházakat, hogy hirdessenek akciókat – közölte Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője – írja a beol.hu portálja.

Az idei nyáron a vidékünkön különösen magas volt a napsütéses órák száma, és ez a paprikatermés minőségét, vitamintartalmát kedvezően befolyásolta. Aki nyersen vagy bármilyen étel hozzávalójaként fogyasztja, vagy most teszi el savanyúságnak, lecsónak télire, biztos lehet benne, hogy jót tesz a szervezetével. Hiszen nem véletlen, hogy Szent-Györgyi Albert éppen a magyar paprikában talált nagy mennyiségben C-vitamint — érvelt a magyar termék mellett a képviselő, hozzátéve azt is, a paprika vitamintartalma, antioxidáns hatása mindenképpen jótékony hatással van a szervezetre. A paprikák sokfélesége pedig lehetővé teszi, hogy változatosan készítsük és kínáljuk a családnak ezt az értékes zöldséget.

A paprikás ételek a főétkezésbe is beépíthetők. Az ízletes zelleres paprikalekvár elkészítése egyszerű, s amellett, hogy kiváló előétel egy vasárnapi ebédhez, vendégváró falatkának is tökéletesen megfelel, ha egy-egy üveggel a hűtőben tárolunk belőle – jegyzi meg a portál.