• nátha
  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

"Lehet, hogy már el is van hamvasztva a Papa"

Lapszemle 2020.04.30 Forrás: hvg.hu

Az urnát sem kaphatják most meg, majd csak a korlátozások feloldása után, addig értelemszerűen a temetést sem tudják intézni.

A hvg.hu olvasójának apósát gyulladással és vízzel teli tüdővel szállították a tatabányai Szent Borbála Kórházba, ahol egy héttel később elhunyt. A család a kórháztól azt az információt kapta, hogy már el is hamvaszthatták hozzátartozójukat. A 68 éves férfit kétszer tesztelték koronavírusra, a második teszt eredményét nem ismerik.

A Győr környéki idősek otthonában élő T. apósa hirtelen lázasodott be másfél hete szombaton, és miután nem kapott levegőt sem, bevitték a győri kórházba. Ott megállapították, hogy a tüdeje gyulladt és tele van vízzel, ezért - és mert állandó lakcíme Tatabányán van - másnap átvitték a Szent Borbála Kórházba - meséli olvasónk, T.

A nő szerint ott egyből arra az osztályra került, ahol a koronavírus-fertőzöttek vagy a fertőzésgyanús betegek vannak, noha a győri kórházban nem végeztek rajta koronavírus-tesztet. A tatabányai kórházban végzett első teszt is negatív lett, a másodiknak viszont még nem tudják az eredményét, apósa azonban szombaton elhunyt.

A halál okát sem tudják - elmondása szerint a 68 éves férfinek volt krónikus betegsége -, az orvos csak a tényről tájékoztatta őket szombat délután, mikor betelefonáltak érdeklődni.

Tudták, hogy egyre rosszabb állapotban van, utoljára előző vasárnap hallották a hangját, de érteni már nem nagyon értették, amit mondott, mert lélegeztetni kellett. Utána már csak ők beszéltek hozzá, az ápolók tartották a füléhez a telefont. Az orvos már szerdán szólt a családnak, hogy készüljenek a legrosszabbra, péntekre pedig még tovább romlott a beteg állapota.

A Szent Borbála Kórházban látogatási tilalom - illetve a kórházon belüli tömeges koronavírusos megbetegedés miatt felvételi zárlat - van, így hétfőn hiába mentek oda, a katonák nem engedték be a kórházba. Annyit mondtak nekik, majd e-mailben megkapják a zárójelentést, azon majd rajta lesz minden, a második koronavírus-teszt eredménye is. Ott mondták nekik azt is, lehet, már el is van hamvasztva a Papa.

Azt, hogy elhamvasztják, az orvos is elmondta a családnak, de semmit sem egyeztettek velük: nem tudják, mikor hamvasztották el a férfit, nem is tudtak szép ruhát beküldeni. A kórházat felügyelő katonák arra hivatkoztak, a kórház semmilyen holttestet nem adhat ki, ezért intézték a velük kapcsolatban álló céggel a hamvasztást. Az urnát sem kaphatják most meg, majd csak a korlátozások feloldása után, addig értelemszerűen a temetést sem tudják intézni.

Legolvasottabb cikkeink