• nátha
  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

 • melanóma
  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Lépéskényszerben a háziorvosok, a héten lejár a határidő

Lapszemle 2021.02.26 Forrás: azenpenzem.hu
Lépéskényszerben a háziorvosok, a héten lejár a határidő

Nem tudni , hogy valójában mit rejt majd az együttműködés, mit várnak majd el tőlük a több pénzért, miben korlátozzák majd őket.

Vasárnapig kell dönteniük és nyilatkozniuk a háziorvosoknak, hogy belépnek-e egy praxisközösségbe. Így kaphatják meg azt a béremelést, amit a kórházban dolgozó orvosok is. Egy 25 éve dogozó orvos így idén havonta mintegy 470 ezer forinttal (nettó) több pénzt vihet haza. Az orvoshiányt ez most nem fogja megoldani, hosszú távon mégis vonzóbb lehet a szakma - írta azénpénzem.hu.

Nagyon rossz időpontban, a koronavírus-járvány harmadik hullámában, a kezdődő tömeges oltások szervezésének kellős közepén kell a háziorvosoknak gyakorlatilag néhány nap alatt eldönteniük, hogy belépnek-e egy úgynevezett „szoros” praxisközösségbe, vagy sem. A döntés önkéntes, de – ahogy egyikük fogalmazott – ha eléd tesznek három almát, az egyik fonnyadt, a másik kissé éretlen, a harmadik pedig gyönyörű piros, nem is olyan nehéz a választás.

A szoros praxisközösségeket persze valakinek meg is kell szerveznie, így a háziorvosok magukra vannak utalva. Egy pest megyei kisebb település háziorvosa az Azénpénzem.hu-nak arról számolt be, hogy miután tájékozódott szakemberektől a választható formákról, sorra hívta fel a települése háziorvosait, és beszélte rá őket az együttműködésre. Szerinte a konzorciumot választják majd tömegesen, hiszen így nem kell közös céget létrehozniuk, sem egy cégbe tömörülni, mindenki önálló maradhat.

Egy valami viszont már most, azonnal megváltozott, és ez a kommunikáció. Tapasztalata szerint az elmúlt években megszűnt a kollégákkal a kapcsolat, most azonban örömmel tárgyalták át a lehetőségeket, noha mindannyiuknak vannak fenntartásaik. Nem tudni ugyanis, hogy valójában mit rejt majd az együttműködés, mit várnak majd el tőlük a több pénzért, miben korlátozzák majd őket – például a kórházi dolgozók csak engedéllyel vállalhatnak másodállást. Tehát sok mindent csak találgatni lehet. További részletek a cikkben

Legolvasottabb cikkeink