• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Luxuskórház jár a vezetőknek

Lapszemle Forrás: Népszava Online

A Honvédkórház kibérelné a Telki magánklinika épületét a VIP-ellátásra.

Miközben az állami betegellátás országszerte "rohad", a Honvédkórház kibérelné a Telki magánklinika épületét, hogy a magánbetegeket, az állami vezetőket és a politikusokat luxuskörülmények között láthassa el - írja a nepszava.hu. Hogy a VIP-kórház terve mennyibe kerülne az adófizetőknek, egyelőre nem tudni, az azonban biztos, hogy a Honvédkórházban eközben folyamatosan romlik az ellátás minősége, menekülnek az orvosok, ráadásul újratermelődik a nemrég közpénzen kifizetett adósságállomány is.

A lap információja szerint a KLH-Masters Létesítményüzemeltető és Fenntartó Kft. vásárolta meg az ingatlant, méghozzá azzal a céllal, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) egészségügyi szolgáltatójának adja bérbe. Ez a cég egyébként is az évi 40 milliárd forintos árbevételt hozó HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (EI) Zrt. legnagyobb szállítója, azaz a honvédelmi tárca kiemelt partnere. Forrásaik szerint e tervek olyannyira konkrétak, hogy a napokban már "terepszemlén" is megjelent a Honvédkórház fél vezetése, például Borbíró Zoltán, az intézmény felügyeletére kinevezett miniszteri biztos, védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár, valamint Zsiros Lajos orvos ezredes, a Honvédkórház orvos-igazgatója.

Hogy a nagyszabású projekt megvalósul-e, még a jövő zenéje, ugyanakkor az intézmény dolgozói és betegei nem értik, miért van szükség a kiemelt betegek még nagyobb luxusba helyezésére, mikor a Honvédkórház VIP-részlegét mintegy 3 milliárd forintért hozták létre az előző kormányzati ciklusokban, amikor a kórház legtöbb ellátóhelye is megújult.

Cáfol a helyettes államtitkár
Határozottan tagadta a Népszabadságnak Borbíró Zoltán, a Honvédkórház felügyeletére kinevezett miniszteri biztos, védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár, hogy Telkibe költöztetnék az állami vezetők VIP-ellátását. Mint mondta: még csak szóba sem került soha, az elgondolás ésszerűtlen, a VIP-ellátás számos feltételének nem felelne meg az egykori luxuskórház.

Még csak Telki környékén se jártam soha – reagált minderre a HM államtitkára. Hozzátette: a KLH-Masters Létesítményüzemeltető és Fenntartó Kft. valóban szolgáltat a HM-nek, ám a cég és a tárca kapcsolata 2004-ben kezdődött, azaz még az előző kormány szerződtette, s miután a szolgáltatásuk ellen nem volt kifogás, a kormányváltás után sem mondták fel a szerződést. Borbíró Zoltán a lap kérdésére – beszélt-e már az érintett cég vezetőjével, hogy mi célból vásárolták meg a Telki kórházat – a politikus azt felelte: miért tette volna? Mi köze ahhoz, hogy bármely beszállítójuk milyen beruházásra költi el a bevételét?