• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Magas sarokkal a jó szexért

Lapszemle Forrás: Szabad Föld Online

A nagyra nőtt, sudár nőket sikeresebbnek, magabiztosabbnak tartják az emberek.

A női sikerkalauzokban az első pontok közt szerepel, hogy muszáj magas sarkú cipőt húzni, ha vinni akarjuk valamire az életben. Már a velencei kurtizánok is magasított talpon lépdeltek. A kérdés csak az, hogy mekkora árat fizet a csábító külcsínért Éva lánya! Már a kutatók is rávetették magukat a témára, s kiderítették, hogy az angol nők billegnek a legmagasabb, 8 és fél centiméteres sarkakon, mégpedig azért, hogy beinduljon a karrierjük – írja a Szabad Föld – online.

A németek a 7 centis sarkaikkal csak a középmezőnybe tartoznak, a laza franciák pedig csak 6 centimétert vállalnak be. Állítólag a nagyra nőtt, sudár nőket sikeresebbnek, magabiztosabbnak tartják az emberek, ezért érdemes az alacsonyaknak egy kicsit csalniuk.

A divat manapság merészen diktál, akár 10 centis sarkú cipellőket is próbálhat, aki bírja a „magaslati levegőt". Akadnak, akik fel sem vennének lapos balerinacipőt, s akárcsak Marilyn Monroe, esküsznek az extrahosszú és vékony sarkakra. Olaszul ezt a 6–15 centis saroktípust stilettónak nevezik, egy tőrfajta után – s valóban, a férfiakat biztosan szíven találja e topán. Egy cipőtervező szerint a tűsarkú árt a lábnak, viszont használ a léleknek.

Lássuk, melyek a tűsarkú hátrányai és előnyei. A magas tűsarkú viselése hosszabb távon megrövidítheti a vádli izmait, ezért később mezítláb már fájdalmas lesz a járás. Aki sokat lépdel lábujjhegyen, felkészülhet a lábfej fájdalmára, esetleg az ízületi gyulladásra. A térdnek sem használ a túlméretezett sarkon sétálgatás, valamint a gerincet is próbára teszi, ezért heti egy-két napnál gyakrabban nem érdemes ilyet viselni.

A tűsarkú előnyei közé tartozik, hogy nyújtja és vékonyítja a lábat, kecsesebbé teszi a járást. A nők jobban kihúzzák magukat, ha ilyen cipőt vesznek fel, s ez segít leszokni a görnyedt tartásról. Aki magas talpon tipeg, önkéntelenül is billegteti a csípőjét, e látvány pedig megragadja az erősebb nemet – írja a lap. Egy olasz doktornő azt nyilatkozta: aki sokat jár legalább 5 centis sarkakon, mozgás közben épp a szexhez fontos altesti izmokat erősíti – hát, legyen igaza...