• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Magyar orvos a lebénult brit nő ügyéről

Lapszemle Forrás: Blikk - MTI

A mogyoró-allergiában szenvedő nő beszéd- és mozgásképtelen, állandó ellátásra szorul, és csak pislogással képes kommunikálni.

A napokban a This Morning tévéműsor vendége volt Amy May Shead (29), az a brit producer, aki három éve Budapesten egy étteremben kapott allergiás rohamot, s bár sokan küzdöttek gyógyulásáért ma is beszéd- és mozgásképtelen. A műsor kapcsán a blikk.hu megszólaltatta a magyar kezelőorvosát is.

Amy néhány éve még ígéretes jövő elé nézett. Sikeres, fiatal nő volt, aki a brit iTV csatornán futó reggeli műsor, a This Morning producereként dolgozott. 2014. április 14-én néhány barátjával Budapestre utazott, ahol ellátogattak egy étterembe. Amy egy magyar nyelvű üzenettel jelezte a pincéreknek, hogy súlyos földimogyoró-allergiában szenved. A személyzet biztosította őt, hogy a csirkés étel nem tartalmaz mogyorót. Amy ennek ellenére rosszul lett az első falat lenyelése után. Allergiás rohamot kapott. Két adag injekció azonnali beadása ellenére is olyan súlyossá vált az állapota, hogy leállt a keringése – számolt be róla a Daily Mail. A nőt ezután a Péterfy Sándor Utcai Kórházba vitték, mesterséges kómában tartották.

Rácz Edit osztályvezető főorvos úgy emlékszik, nagyon hamar kiértek a mentők, újraélesztették a hölgyet, de a kórházba már tág pupillákkal és kapkodó légzéssel érkezett. - Az első tünetek jelentkezésekor injekciót adott be magának, mégis kialakult a gége¬ödémája, ami az agykárosodást okozó oxigénhiányhoz vezetett. Légcsőmetszést végeztünk, antibiotikumot kapott. Bíztunk benne, hogy felépülhet. Több hét után lett olyan állapotban, hogy hazaszállíthatták. Szülei később rendszeresen beszámoltak és még fotót is küldtek, hol tart lányuk rehabilitációja – idézte fel Rácz Edit a három évvel korábbi megpróbáltatásokat.

A nő azóta is beszéd- és mozgásképtelen, állandó ellátásra szorul, és csak pislogással képes kommunikálni. Szüleivel együtt Shead a napokban annak a tévéműsornak a vendége volt, amelyben korábban dolgozott. - Ez egy hosszú utazás, ami sokáig tart majd, de bízunk Istenben és a terápiában, amit Amy folytat – mondta el az összetört szívű édesapa.

Fotó: Blikk.hu

További részletek a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink