• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Már 10. éve az egészség szolgálatában

Lapszemle 2018.05.14 Forrás: szon.hu
Már 10. éve az egészség szolgálatában

A kisvárdaiak nagyon sokat tettek azért, hogy a Felső–Szabolcsi Kórház csecsemő és gyermekgyógyászati osztály tovább fejlődhessen.

Az ingyenes szűrővizsgálatok mellett, egészségügyi tanácsadással, előadásokkal, tornával, fitnesz– és gyermekprogramokkal valamint színpadi műsorral várták a fiatalokat, felnőtteket és az időseket egyaránt az egészségváros 63. helyszínén, Kisvárdán, a Flórián téren. A reggeli felvonuláson mintegy 1300 vettek részt – olvasható a szon.hu portálján.

A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár karavánja már tizedik éve járja az országot. Minden évben 6 vidéki és egy budapesti helyszínre látogat el. A Richter Egészségváros kisvárdai rendezvényein több mint 30 sátorban számtalan szűrés– csontritkulás, vérnyomás mérése, szív– és érrendszeri kockázatokhoz kapcsolódó vizsgálat – játékos vetélkedők valamint párkapcsolattal, gyermekneveléssel, önismerettel kapcsolatos előadások várták a résztvevőket.

A Richter Egészségváros Program évről – évre arra próbálja rávenni az embereket, hogy minél többen tegyenek egy–egy lépést a saját egészségük megőrzése és fenntartása érdekében. A Kisvárdai helyszínen –amint Richter Gedeon Nyrt. Dr. Kozma Róbert belföldi értékesítési és marketing igazgatója a napzáró rendezvényén elmondta –a munkatársak több mint ötezer szűrést végeztek el. Ebből csak 500 mérés esetében kell a pácienseknek orvosukhoz fordulni további kezelésekre. Ebből is látszik az, hogy mennyire fontos az, hogy a szűréseken egészségmegőrzésünk illetve a betegségek megelőzésében részt vegyenek az emberek. Tíz éve járjuk az országot Egészségváros programunkkal. Kisvárda a 63 helyszín országjárásunk során. A jelen állás szerint az egészségvárosok, eddigi helyezései szerint a negyedik helyen áll. Az itt elvégzett ötezer szűrés mellett 16–ezer egyéb aktivitás volt, így összességében 21 ezer, ami 300 forintjával beszorozva 6.333.900 forint. Ez azt jelenti, hogy a kétmilliós alapadományhoz, csatolva a teljes összeg 8.333.900 forint, ami a tablónkra felkerült. Melyhez mindenkinek szívből gratulálok. A kisvárdaiak nagyon sokat tettek a mai napon azért, hogy a Felső–Szabolcsi Kórház csecsemő és gyermekgyógyászati osztály tovább fejlődhessen, de a résztvevők nagyon sokat tettek saját egészségükért is. Dr. Kozma Róbert ezt követően átadta azt a tablót, amely a teljes összeget tartalmazta.

Hegyi Henrik D. a kórház főigazgatója megköszönte azt, hogy részese lehetett Kisvárda az Egészségváros idei évi programjának. Minden résztvevőnek, akik e napon az egészségükért is sokat tettek, bebizonyították, hogy Kisvárdán egy értékes cél érdekében összefognak az emberek. A gyerekosztályunk kórtermeinek felszereltsége, vizesblokkal való ellátottsága hiányos. Aki részt vesz a szűrőnapon, aktivitásával és az így gyűjtött adománypontokkal hozzájárul majd a gyermekosztály fejlesztéséhez. Új ágyakat, bútorokat fogunk vásárolni, új zuhanyzókat alakítunk ki a kórtermeken belül, vagyis folytatjuk azt a felújítási munkát, amit már elkezdtünk a gyermekosztályon, nem feledve a mottónkat: Csak 1 %-ot fejlődünk, de azt folyamatosan!

 

Legolvasottabb cikkeink