Az egészséges, életkor-specifikus, zsírcsökkentett húskészítmények fejlesztését egy hároméves projekt keretében valósítják meg.
Funkcionális, érlelt szalámi és chorizo típusú szárazkolbász időseknek, sonkakészítmények gyerekeknek, grillkolbászok időseknek és középkorúaknak, továbbá speciális baromfisonkák aktív korúaknak és testtudatos fogyasztóknak – többek között ilyen és ehhez hasonló húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel, adta hírül a Magyar Nemzet.
Ehhez a 766 millió forintos fejlesztéshez a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán több mint 526,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el.
Az egészséges, életkor-specifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények fejlesztését egy hároméves projekt keretében valósítják meg: olyan termékeket dolgoznak ki, amelyek a hazai és a nemzetközi élelmiszerpiacon is példa nélküliek lesznek.
A projekt a nemzetközileg is újnak számító in vitro emésztési modellrendszerrel és humánklinikai vizsgálattal is igazolni fogja a fiziológiai előnyöket - írták.