• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Már csak idő kérdése és jön a magyar csodakolbász

Lapszemle 2023.02.03 Forrás: magyarnemzet.hu
Már csak idő kérdése és jön a magyar csodakolbász

Az egészséges, életkor-specifikus, zsírcsökkentett húskészítmények fejlesztését egy hároméves projekt keretében valósítják meg.

Funkcionális, érlelt szalámi és chorizo típusú szárazkolbász időseknek, sonkakészítmények gyerekeknek, grillkolbászok időseknek és középkorúaknak, továbbá speciális baromfisonkák aktív korúaknak és testtudatos fogyasztóknak – többek között ilyen és ehhez hasonló húskészítmények kidolgozásába kezd a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben a Debreceni Egyetemmel, adta hírül a Magyar Nemzet.  

Ehhez a 766 millió forintos fejlesztéshez a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán több mint 526,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

Az egészséges, életkor-specifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítmények fejlesztését egy hároméves projekt keretében valósítják meg: olyan termékeket dolgoznak ki, amelyek a hazai és a nemzetközi élelmiszerpiacon is példa nélküliek lesznek.

A projekt a nemzetközileg is újnak számító in vitro emésztési modellrendszerrel és humánklinikai vizsgálattal is igazolni fogja a fiziológiai előnyöket - írták.