Emmi: a beérkezett észrevételek és a hatóság ellenőrzési tapasztalatai jelenleg feldolgozás alatt állnak.
A hvg.hu információi szerint egy májusi próbafőzés laborban bizonyított eredményén túl részletes szakmai javaslatok is vannak ahhoz, hogy akár már szeptembertől javuljon a kicsik sótlan/íztelen/beazonosíthatatlan kosztja. De nem fog. A minisztérium ezt azzal intézte el: még fel kell dolgoznia a javaslatokat- írta a hvg.hu.
A kétféle módon – rendeletkompatibilisan és felhasználóbarát módon – előállított ételeket nemcsak végigkóstolták közel húszan, hanem az Emmi alá tartozó Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) laborvizsgálat alá vetette a teljes menüsort. A próbafőzés élesben igazolta a kezdetektől hangoztatott kritikát: totálisan életszerűtlen, hogy akkor ez menne egy napi több tízezer adagot előállító szolgáltató konyháján, vagy egy kis vidéki iskola konyhás nénijének.
A lap értesülése szerint Rétvári Bence parlamenti államtitkár és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a háttérben egy sor egyeztetést tartott, amin a közétkeztetők, táplálkozástudományi szakembereik, élelmezésvezetőik megpróbálták elérni a jogszabály valósághoz igazítását. Az Emmi illetékeseinek asztalára egy részletesen kidolgozott, a kodifikáció megkezdésére alkalmas szakmai anyagot tettek le, amely orvosolná a menzareform legnagyobb baklövéseit. Ennek részletei és a jövő a teljes cikkben