• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Még három kórházi tömb épülhet Kecskeméten

Lapszemle Forrás: baon.hu

Nem egy, hanem rögtön három újabb kórházi tömb építését tervezik a kecskeméti megyei kórház Nyíri úti telephelyén.

Ide költözhetnének majd egyszer a most még az Izsáki úton lévő osztályok. 2015. január 31-én érvényét veszti az az adásvételi szerződés, amely létrejött a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), valamint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) között a kecskeméti megyei kórház Izsáki úti telephelyére vonatkozóan. Mint ismert, a GYEMSZI által a tömb értékesítésére kiírt nyilvános, egyfordulós pályázaton az MNB bizonyult nyertesnek (az irányár 1,7 milliárd forint volt) – írj a Petőfi Népe – online.

Adódott a kérdés, mi lesz ugyanakkor azzal a három Izsáki úti osztállyal (pszichiátria, reumatológia és krónikus belgyógyászat), amelyeknek nem jutott hely a Nyíri úti új épületben. Dr. Svébis Mihály, a megyei kórház főigazgatója újból megismételte azt a korábbi nyilatkozatát, miszerint ezek a részlegek a Honvédkórházba költöznek, de csak ideiglenesen. Egy biztos dátum van: 2015. január 31-e, addig ki kell ürítenünk az Izsáki úti telephelyet, és ez biztosan meg is fog történni – jelentette ki Svébis Mihály, aki elmondta azt is: a Nyíri úton első ütemben egy kétszintes, második ütemben pedig újabb két háromszintes épület fog épülni, ezek lesznek majd a végleges otthonai a három „levegőben lógó" osztálynak. Ez a beruházás gyakorlatilag a mostani Pólus program folytatása lesz.

Nemrég összesítettük a Pólus 2 program költségeit. Ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani, 3,7 milliárd forintra van szükség. Van egy bizonyos összeg, amivel el tudjuk indítani a beruházást, de ezt még ki kellene pótolni állami forrásból, hogy be is tudjuk fejezni – nyilatkozta a megyei kórház főigazgatója, hozzátéve azt is, az újabb tömbök a Nyíri úton, az úgynevezett tartalékterületen épülnének meg, de a munkálatok elkezdésének még nincs konkrét időpontja, „előbb a forrásokat kell biztosítani".

Megkerestük a Magyar Nemzeti Bankot is, hogy megtudjuk, milyen terveik vannak a megvásárolt Izsáki úti tömbbel, de a háromszor elküldött kérdéseinkre eddig nem érkezett válasz. Sajtóhírek szerint egyébként az MNB közgazdasági felsőfokú oktatást kíván az épületegyüttesben elindítani – jegyzi meg a portál.