Ötödik állomására, Kecskemétre ért a Főzzük körbe Magyarországot Kórházainkban kampány.
A kórházak konyhájában rengeteg szempontot, előírást figyelembe kell venni a főzés-sütés során, az anyagi keretek is szűkösek, mindez viszont nem lehet akadálya finom és gusztusos ételek elkészítésének – hangsúlyozták a kecskeméti kórházban egy kampány keretében, tudósít a baon.hu portál.
Vegyes gyümölcsleves, rántott hal és rántott csirkemell petrezselymes burgonyával és csemegeuborkával – ez volt az ebéd szerdán a kecskeméti megyei kórházban. A menüt megkóstolhatták a média munkatársai is, sőt körbenézhettek, fotózhattak az intézmény főzőkonyhájában. Az egész apropóját a Főzzük körbe Magyarországot Kórházainkban kampány adta, amelynek Kecskemét az ötödik állomása volt.
A beteg étkeztetése során a kórháznak sok szempontra kell ügyelnie, a szakmai szabályoktól kezdve a jogszabályba foglalt előírásokig, kötelezettségekig. És ott vannak az anyagiak is, 500-600 forintból kihozni egy ebédet. Ez viszont nem jelentheti akadályát annak, hogy mindezen feltételek, elvárások biztosítása mellett az ízvilág, az illat és a küllem is megfelelő legyen, legyen szó “normál", vagy glutén-, laktózmentes ebédről vagy reggeliről.
Dr. Svébis Mihály főigazgató azt mondta, a megyei kórház ételeinek minőségére az elmúlt tíz évben nem érkezett panasz.
– Úgy gondolom, az itt elkészült étel bármilyen kiváló minőségű ételt felszolgáló étteremben megállná a helyét – jelentette ki a csütörtöki menüről a kampány szakértője, Ambrus György mesterszakács, a Magyar Gasztronómia Nagykövete.