• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Még lehet jó a kórházi koszt is

Lapszemle Forrás: baon.hu

Ötödik állomására, Kecskemétre ért a Főzzük körbe Magyarországot Kórházainkban kampány.

A kórházak konyhájában rengeteg szempontot, előírást figyelembe kell venni a főzés-sütés során, az anyagi keretek is szűkösek, mindez viszont nem lehet akadálya finom és gusztusos ételek elkészítésének – hangsúlyozták a kecskeméti kórházban egy kampány keretében, tudósít a baon.hu portál.

Vegyes gyümölcsleves, rántott hal és rántott csirkemell petrezselymes burgonyával és csemegeuborkával – ez volt az ebéd szerdán a kecskeméti megyei kórházban. A menüt megkóstolhatták a média munkatársai is, sőt körbenézhettek, fotózhattak az intézmény főzőkonyhájában. Az egész apropóját a Főzzük körbe Magyarországot Kórházainkban kampány adta, amelynek Kecskemét az ötödik állomása volt.

A beteg étkeztetése során a kórháznak sok szempontra kell ügyelnie, a szakmai szabályoktól kezdve a jogszabályba foglalt előírásokig, kötelezettségekig. És ott vannak az anyagiak is, 500-600 forintból kihozni egy ebédet. Ez viszont nem jelentheti akadályát annak, hogy mindezen feltételek, elvárások biztosítása mellett az ízvilág, az illat és a küllem is megfelelő legyen, legyen szó “normál", vagy glutén-, laktózmentes ebédről vagy reggeliről.

Dr. Svébis Mihály főigazgató azt mondta, a megyei kórház ételeinek minőségére az elmúlt tíz évben nem érkezett panasz.

– Úgy gondolom, az itt elkészült étel bármilyen kiváló minőségű ételt felszolgáló étteremben megállná a helyét – jelentette ki a csütörtöki menüről a kampány szakértője, Ambrus György mesterszakács, a Magyar Gasztronómia Nagykövete.