• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Még nem írják jóvá a magánpénztári tagdíjakat

Lapszemle Forrás: nol.hu

Még mindig nincs egyéni nyugdíjszámla, pedig már rég működnie kellene.

A legutolsó határidőt is kitolták, most szeptember végére ígérik a startot, ám a számlán ekkor sem szerepelnek majd a magánpénztárakba befizetett, államosított összegek - írja a nol.hu.

A módosított határidő szerint 2014. szeptember 30-ra áll fel a saját számlás nyugdíjrendszer – eredetileg június végére kellett volna elkészülni, ám az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság (ONYF) tájékoztatása szerint ez a jogszabályok módosítása miatt nem volt tartható. Ha elkészül a számla, akkor azon minden állampolgár nyomon tudja majd követni, hogy utána a foglalkoztatója mennyi járulékot és szociális hozzájárulási adót vont le vagy fizetett meg. Ezzel együtt azt is meg lehet majd tudni, mennyi szolgálati időt gyűjtött össze az érdeklődő - emlékeztet a lap.

Az adatok a nyugdíj-kalkuláció alapját jelentik, vagyis ez volna egy valódi, az egyéni várható nyugdíjak alakulását követő rendszer alapja. Ám ebből semmi sem látszik, az elérhető adatok ugyanis meglehetősen szűkösek. A mostani fejlesztés sem lesz azonban tökéletes, abból ugyanis egyelőre kimarad a korábban a magánnyugdíjpénztárakba fizetett, majd onnan az államkasszába importált vagyon. Vagyis, ahogyan azt még tavaly Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, nem írják jóvá az egyéni számlán az államosításkor befizetett pénzt – annak ellenére sem, hogy ezt a miniszter nyilatkozata után Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője ígérte meg, mégpedig múlt év végi határidővel. A bűnösmulasztás oka, hogy az államosított nyugdíjpénz nagyjából 3000 milliárd forintját nem az ONYF kezeli. Arra azonban nincs egyelőre megnyugtató válasz, hogy akkor kicsoda, mert túl sok intézmény nem tart nyilván nyugdíj célú befizetést. Ahhoz, hogy ezt a befizetést is pontosan integrálják a rendszerbe, arra volna szükség, hogy a hajdani magánpénztári tagokat egyenként számba vegye az erre kijelölt szervezet, majd évre, hónapra lebontva adják hozzá az egyéni befizetésekhez a néhai tagdíjakat. Ezt a problémát az 1998 és 2012 közötti időszakra nézve volna ildomos megoldani - emeli ki a lap.