• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megfelelő a rendőrök egészségi, pszichés állapota

Lapszemle Forrás: Police.hu

A krónikus megbetegedések előfordulása az állomány körében a civil lakossághoz viszonyítva nem gyakoribb.

A rendőrség egészségügyi szakterülete a testületbe jelentkezéstől a nyugdíjazásig kíséri végig a munkatársak életpályáját, gondoskodik egészségügyi, pszichológiai állapotuk megőrzéséről, javításáról és az időszakos alkalmassági vizsgálatok elvégzéséről. A rendőrségi egészségügyi ellátórendszert és a tavalyi eredményeket Lódi-Sipos Edina ezredes, főosztályvezető főorvos, rendvédelmi tisztiorvos, a rendőrség vezető orvosa mutatta be a Zsaru magazinban, amelyet a police.hu tett közzé.

- A rendőrség valamennyi területi szervénél van egész¬ségügyi szolgálat, melyek folyamatos háziorvosi, fogászati és pszichológiai alapellátást és gondozást végeznek. A jogszabályban előírt feladatainkon túlmenően törekszünk arra, hogy mind hivatásos, mind pedig közalkalmazott, illetve kormánytisztviselő kollégáink minél könnyebben és szélesebb körben vehessék igénybe a különböző szolgáltatásokat. Sőt, más rendvédelmi szervek számára is biztosítunk ellátást. Az időszakos alkalmassági vizsgálatokon túlmenően a gépjárművezetéshez, valamint a lőfegyver viseléséhez szükséges alkalmassági vizsgálatok is hozzánk tartoznak. Emellett végezzük a kiképzési feladatok, valamint a rendőri szervek által szervezett sport-, szabadidős és társadalmi rendezvények egészségügyi biztosítását is.

– Milyenek a személyi és tárgyi feltételeik?

– Hogy az ellátás színvonalát folyamatosan tudjuk biztosítani és emelni, feltételeinket is folyamatosan fejlesztjük. Esetleges üresedés esetén, naponta legalább négy órában rendelő szakembereket alkalmazunk, amíg nem találunk megfelelő főállású munkaerőt. 2016-ban a pszi¬chológiai vizsgáló módszerek fejlesztése céljából új személyiségvizsgáló teszteket, valamint egy komplex, intellektuális képességeket és tulajdonságokat vizsgáló tesztrendszert szereztünk be. Az egyéves kipróbálási időszak tapasztalatait a nyár folyamán fogjuk összesíteni. Valamennyi rendőri szerv rendelkezik az egészségügyi alapellátáshoz szükséges tárgyi minimumfeltételekkel.

...

– Milyen az állomány egészségi állapota?

– Összességében elmondható, hogy az állomány munkavégző képessége, egészségi, pszichés állapota megfelelő, a krónikus megbetegedések előfordulása a civil lakossághoz viszonyítva nem gyakoribb. Nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, ami népegész¬ségügyi célkitűzés. Ennek keretében kiemelt figyelmet fordítunk a kötelező időszakos munkaköri alkalmassági vizsgálatokra, az esetlegesen lappangó betegségek felderítésére, a gondozásra, egész¬ségügyi felvilágosításra, tanácsadásra és az egészségvédelemre. Több rendőri szerv nőgyógyászati, bőrgyógyászati, illetve szemészeti szűréseket szervezett. A Magyar Vöröskereszttel együttműködünk véradásokban, valamint térítésmentes népegészségügyi szűrőprogramokban is részt veszünk.

További részletek a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink