• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mégis lesz kórház-összevonás

Lapszemle Forrás: Dunántúli Napló

Bár kedden azt közölte a megyei önkormányzat, hogy nem tárgyalnak tovább a megyei kórház és a Klinikai Központ összevonásáról, a baranyai közgyűlés tegnap jóváhagyta az integrációt.

Németh Mária, a megyei egészségügyi bizottság szocialista elnöke elmondta az ülésen, úgy látja, a megállapodás megfelelő garanciákat tartalmaz a kórház dolgozói számára, akiknek a jövője így biztosítottnak tűnik. Hargitai János hangsúlyozta, ha elfogadják a PTE korábbi javaslatát, akkor hatszáz dolgozó került volna lehetetlen helyzetbe, de mivel ezt sikerült megakadályozniuk, a PTE közalkalmazotti jogviszonyban veszi át a dolgozókat. Miután a közgyűlés megszavazta az integrációt, a megyei kórház december 21-gyel megszűnik.

Már több mint kétmilliárd forint jutott a harkányi gyógyfürdőkórház felújítására, több mint 733 millió forintból újulhatott meg a - 60 százalékban a megyei önkormányzat tulajdonában lévő, de az integrációban nem érintett - harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdő-kórház „B" és „C jelű épületszárnya. Mindebből közel 129 millió forintot tesz ki az európai uniós támogatás. Az ünnepélyes átadást tegnap tartották a fürdővárosban. A pénzből a kórház két épületének teljes felújítására és berendezésének cseréjére került sor. Az energiatakarékossági intézkedések sorában hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és fűtésszabályozást is végrehajtottak

A harkányi kórház az itteni gyógyvízre alapozva mintegy fél évszázada működik, mára az ország második legnagyobb mozgásszervi panaszokat kezelő intézménye lett, évente csaknem ötezer beteget fogadnak, kétszáznyolcvan ágyon. Harkányban az elmúlt években a régió legnagyobb egészségügyi beruházása valósult meg. Korábban egy HEFOP-os pályázatnak köszönhetően 1,35 milliárd forintból felújították a több mint százéves „A"jelű épületszárnyukat, és folyamatban van a balneoterápiás épület, a néhai Ilona-fürdő felújítása is.