• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mégis pályázatot írnak ki az orvosi ügyeletre

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Eddig úgy látszott, a város képviselő-testületének tagjai párthovatartozás szerint állnak a kérdéshez...

Kavicsot dobott az állóvízbe Chomiak Waldemar önkormányzati képviselő, háziorvos, amikor ősszel azt mondta: nem jó a szentesi orvosi ügyelet a jelenlegi felállásban, változtatni kellene rajta. A feladatot most a mentőszolgálat látja el Szentesen és a térségben – írja a Délvilág Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

Az orvosok a kapott pénzt – levonások után óránként 800 forintot – és a feltételeket sem találják megfelelőnek, vállalkozóval kellene végeztetni az ügyelet szervezését – javasolta a képviselő. Azt akkor is hangsúlyozta: köszönet illeti a szentesi mentőállomás vezetőjét és munkatársait, a probléma nem az országos szervezettel van – de hátha más hatékonyabban végezné ezt a feladatot.

Pénteken a soros képviselőtestületi ülésen került terítékre a téma, érzelmektől és indulatoktól sem volt mentes a vita. Eleinte arról is szó volt, hogy leveszik napirendről, de a többség a folytatás mellett állt. Chomiak Waldemar elöljáróban leszögezte: az, hogy az ellátás a nehézségek ellenére is működik, a mentőállomás dolgozóinak köszönthető. Folyamatos az orvoshiány, ami nem a helyi háziorvosi közösségnek róható fel. Ha egy munkáért nem fizetnek bizonyos bért, ezt a munkát senki nem akarja elvállalni. A kezdeményezésem leginkább tehát arról szól, hogy a szentesi orvostársadalomnak jogában áll-e a munkájáért méltányos bért kérni, és úgy vállalni a gyógyítás feladatát, hogy az az elképzelhető legmagasabb szintű lehessen – véleményezte Chomiak Waldemar.

A városatyák egy része – kivétel nélkül a baloldalról – határozottan a jelen rend mellett kardoskodott. Volt, aki azt mondta: a 800 forintos órabér csupán legenda. Más tulajdonképpen lustának nevezte az orvosokat, akik egyszerűen csak nem akarnak ügyelni. A jobboldalról azt firtatták, miért kell erőből lesöpörni egy javaslatot, anélkül hogy kapna egy esélyt. Az, hogy egy vállalkozás hogyan tudna jobban kijönni a finanszírozásból, legyen az ő gondja, próbáljuk meg – javasolták.

A testület úgy döntött: nyílt pályázatot hirdet, a legjobb ajánlatot tevő jelentkező szervezheti meg a jövőben a térség orvosi ügyeletét.