• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megkóstoltuk, mit esznek a betegek

Lapszemle Forrás: szoljon.hu
Megkóstoltuk, mit esznek a betegek

Arról, hogy mennyire finomak az ételek többet árul el az, hogy a kórház egyébként megrendelésre, rendezvényekre is főz.

A kórházi étkeztetés az egyik legvitatottabb téma nemcsak szűkebb környezetünkben, hanem az egész országban is. Keveset tudunk arról azonban, mi történik a háttérben, hogyan zajlik például az étlap összeállítása, a tálalás elkészítése, mi mindenre kell figyelni, és persze ritkán halljuk azoknak a szakembereknek a gondolatait, akik a betegek étkeztetésével foglalkoznak nap mint nap.

Ezért a szoljon.hu munkatársa betekintést kért kicsit a „kulisszák" mögé, hogy mindezekre választ kaphasson, ebben Bencsikné Disznós Éva, a szolnoki Hetényi Géza Kórház Élelmezési Osztályának vezetője, illetve Bálintné Kovács Anna, a Dietetikai Csoport vezetője volt a segítségée. A riport itt olvasható