• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megöléssel fenyegetett a lúgos orvos "rajongója"

Lapszemle 2022.12.14 Forrás: 24.hu
Megöléssel fenyegetett a lúgos orvos

A férfi felhívta az ügyészt és közölte vele, hogy "egy becstelen állat és ki fogja nyírni", ha nem teljesíti a követelését.

Megöléssel fenyegettek egy magas pozícióban lévő katonai ügyészt, a 24.hu információi szerint a kedden bíróság elé állított férfi a lúgos orvosként elhíresült B. Krisztián nagy rajongója lehet, ugyanis azt szerette volna elérni, hogy a jogerősen 11 évre ítélt volt kórházigazgatót engedjék ki a börtönből, hogy orvosként tovább dolgozhasson.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója még 2013-ban támadta meg otthonában maró lúggal volt barátnőjét, Renner Erikát. B. Krisztiánt jogerősen 11 év szabadságvesztésre ítélték, és örökre eltiltották az orvosi foglalkozástól. Emellett 25 millió forintos kártérítésre is kötelezték, amiért megsértette a volt párja testi épséghez és egészséghez fűződő jogát. Miközben zajlott az eljárás, akadt az orvosnak egy szimpatizánsa is, aki a 24.hu értesülései szerint különböző beadványokkal kezdte bombázni az ügyben eljáró bírókat és ügyészeket.

A megfenyegetett ügyész a portálnak azt mondta: a férfi 2020 őszétől küldött nekik beadványokat, amelyekben arról írt, hogy koholt bizonyítékok alapján ítélték el az orvost, szabadon kell bocsátani és vissza kell helyezni az állásába. "Tavaly júniusban életveszélyesen megfenyegetett. Felhívott az ügyészség központi számán és közölte velem, hogy egy becstelen állat vagyok és ki fog nyírni, ha nem teljesítjük a követelését, azaz indítsunk perújítási eljárást és mentessük fel az orvost" – tette hozzá. Ezt követően büntetőeljárás indult a terhelttel szemben.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség idén július 18-án emelt vádat az ügyben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt. És az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje a vádlottat, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője szerint 1 év 6 hónap börtönre ítélték a vádlottat, de a büntetését három év próbaidőre felfüggesztették. Emellett eltiltották attól, hogy bármilyen kapcsolatot létesítsen a sértett ügyésszel.