• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Megújul a dunaújvárosi rendelőintézet

Lapszemle Forrás: Dunaújvárosi Hírlap Szerző:
Megújul a dunaújvárosi rendelőintézet

A Szent Pantaleon Kórház mintegy 285 millió forint uniós támogatást nyert a járóbetegellátás korszerűsítésére.

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosa elmondta, a pályázat egy olyan egészségpolitikai célt valósít meg, amely lehetővé teszi, hogy a betegeknek minél kevesebb időt kelljen a kórházban eltölteniük, tehát lehetőség szerint már a járóbeteg-ellátás megoldja egészségi problémájukat, minél több fekvőbeteg-ellátási eseményt el lehessen ezzel kerülni. Cél az is, hogy mindez minél komfortosabb körülmények között történjen - olvasható a Dunaújvárosi Hírlapban.

Kifejtette, a közel háromszázmilliós forrásból 147 millió forintot eszközbeszerzésre fordítanak. Konkrétan sebészeti, érsebészeti eszközök, traumatológiai röntgenképerősítő berendezés, urológiai optikai eszközök beszerzésére fordítanak. A fül-orr-gégészet operációs mikroszkópot, a szemészet lencsetervező készüléket, ultrahangkészüléket, réslámpát, tonométert, lézerberendezést kap.

A gasztroenterológia endoszkópos eszközökkel és kiegészítőivel gazdagodik, a szájsebészet radiológiai diagnosztikájának a fejlesztése is ebből a forrásból történik majd.

A pályázat építészeti része elsősorban a rendelőintézetet érinti. Megvalósul a személyfelvonó komplett cseréje, ami annak műszaki állapota miatt nagyon esedékes. A Duna felőli szárny legutolsó szintje, az úgynevezett B7-es – ahol jelenleg a diabetológiai gondozó működik – teljes felújításon esik át, majd itt fog működni a diabetológiai, endokrinológiai szakrendelés, valamint ide költözik az alagsorban jelenleg méltatlan körülmények között működő tornaterem is.

Mindemellett a rendelőintézet összes mellékhelyiségét felújítják, akadálymentesítik. Kialakítják a szomatopedagógiai foglalkoztatót, ami jelenleg ugyancsak méltatlan körülmények között a véradó előterében működik. A rendelőintézetben komoly informatikai fejlesztésekre is számítani lehet.

A főigazgató elmondta, a közbeszerzési eljárások szakaszánál tartanak, ezek után kezdődhet csak a kivitelezés. Az épület műemléki jellege miatt védelem alatt áll, ezért folyamatosan konzultálniuk kell a műemléki hatóságokkal. Várhatóan még ebben az évben befejeződnek a munkálatok.

Legolvasottabb cikkeink