• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megújult a kórház konyhája, étterme

Lapszemle Forrás: kapos.hu

Szakemberek szerint a kórházban töltött napok során az étel minősége a legfontosabb szempont a betegek számára

Átadták a Kaposi Mór Oktató Kórház új konyhai és éttermi részlegét. A beruházás több mint 330 millió forintba került, amit hazai és uniós forrás biztosított. Az új egység naponta 1300-1500 adag ételt készít csak a bentfekvőknek. Szakemberek szerint a kórházban töltött napok során az étel minősége a legfontosabb szempont a betegek számára, az egészségügyi ellátás színvonala előtt - írta a kapos.hu.

– Mivel találkozik a beteg nagyon gyakran a bentfekvés alatt? Az étkezéssel, legalább háromszor, diétától függően sokkal többször. Nyilvánvalóan ez az egyik nagy támadási felület, ami éri a kórházakat, hogy milyen az étel, milyen az étel minősége – mondta dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója.

A konyhán a betegek és a dolgozók étkeztetésén kívül a külsős megrendeléseknek is eleget tudnak tenni. Jelenleg naponta 2300 adag ételt főznek oktatási, szociális és gyermekintézménynek – írja a lap.

Moizs Mariann főigazgató visszaemlékezésében a kórház korábbi konyháinak történetét mesélte el. Az új beruházás részeként 1500 négyzetméteren csinálták meg a konyhát és 300 négyzetméteren az éttermet 330 millió forintból. Ezzel együtt a kórházra az elmúlt években több mint 20 milliárd forintot fordítottak.

– A kórház történetének az egyik meghatározó időszakát éljük. Azt nem mondom, hogy virágkorát és pláne nem mondom azt, hogy aranykorát, de 2006-tól számolva ez a kórház egy projekt folyamán, egy uniós ciklus kapcsán egyszerre tudott megújulni – tette hozzá dr. Moizs Mariann.

Legolvasottabb cikkeink