• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Megvan az új egészségügyi államtitkár?

Lapszemle 2018.10.09 Forrás: nepszava.hu
Megvan az új egészségügyi államtitkár?

Hétfőn folytatódott Nagy Anikó máig hivatalban lévő egészségügyért felelős államtitkár elszigetelése a tárcánál.

Miután nyolc nappal ezelőtt az egészségügy vezetőjét minősítették nemkívánatos személynek, és fel is mentette őt a humánminiszter a munkavégzés alól a tárcánál, most újabb két munkatársát függesztették fel. Ők arról kaptak papírt, hogy a hó végéig felmentik őket a munka alól, és erre az időre bért sem kapnak - írta a Népszava. Tették ezt egy olyan paragrafusra hivatkozva, amely az ilyen „fizetés nélküli szabadságot” csak a munkavállaló kérésére, illetve egyetértésével teszi lehetővé. Nagy Anikó kabinetje ezzel gyakorlatilag már nem is létezik. A kabinetfőnök kinevezését még a múlt hét végén visszavonták, a politikai főtanácsadók megbízása automatikusan megszűnik az államtitkár munkaviszonyával. A titkárnők pedig valamennyien felmondtak.

A történtekről a lap kérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sajtóosztályát is, s ugyan ígérték, de lapzártánkig nem kaptak írásbeli választ. A tárca sajtófőnöke telefonon azt mondta, hogy ideiglenes munkáltatói intézkedés történt - írták.

Információik szerint Kásler Miklós már megtalálta Nagy Anikó helyére azt az embert, akivel együtt szeretne dolgozni: Horváth Ildikó, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke vállalta a posztot, miután több szakember is nemet mondott a felkérésre. Kásler jelöltjére Orbán Viktornak is rá kell bólintania, miután felmentette Nagy Anikót, ez viszont még nem történt meg - írta a népszava.hu.

Újabb távozók

A Magyar Idők információ szerint az egészségügyi államtitkárság kabinetjének két tagját elbocsátották tegnap. A hírrel kapcsolatban megkerestük a szaktárcát, amely lapzártánkig nem válaszolt. A múlt héten felmondott államtitkár, Nagy Anikó utódjáról a napokban dönthetnek. Úgy tudjuk, a jelöltek közt felmerült Horváth Ildikó, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet orvos igazgatójának neve is, aki azonban ezt nem erősítette meg lapunk megkeresésére, igaz, nem is cáfolta - írta a lap.

 

Legolvasottabb cikkeink