• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mennyi a kórházi adósság?

Lapszemle Forrás: BAON

Bács-Kiskun megyében a kiskunhalasi KH-Kht. tartozik a legtöbbel, de ők cáfolják ezt..

Több mint 35 milliárd forint volt a kórházak lejárt szállítói tartozása a félév végén. Két év távlatában nőtt, de a tavalyi féléves adatokhoz képest csökkent a magyar kórházak lejárt határidejű szállítói tartozása, amely az idei félév végén több mint 35 milliárd forintnyi - derült ki Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének Garai István Levente országgyűlési képviselői írásbeli kérdésére adott válaszából – idézi a Petőfi Népe – online.

Az MTI beszámolója szerint a Bács-Kiskun megye öt kórházának tartozásait tartalmazó melléklet szerint az intézmények össztartozását tekintve a kiskunhalasi KH-Kht. van a legrosszabb helyzetben: összes tartozása az idei félév végén csaknem négymilliárd forintra rúgott.

Ebből viszont a fizetési határidőn túli tartozás 71 millió forint. Az össztartozást tekintve a kecskeméti megyei kórház mintegy 1,2 milliárd forintos adósságállománya is kiemelkedő, fizetési határidőn túli tartozása viszont kevesebb mint 97 millió forint. A parlamentben elhangzottakat a kecskeméti megyei kórház a lap érdeklődésére nem kívánta kommentálni.

A kiskunhalasi kórház szerint viszont nekik nincs tartozásuk. A 4 milliárd forintos összes és 71 millió forintos lejárt tartozás híre a kiskunhalasi kórház korábbi üzemeltetője (a Hosp-csoporthoz tartozó Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kht.) kapcsán jutott el a sajtóhoz. Ugyanakkor a központi híranyag félreérthető, hiszen nem tisztázza, hogy 2009 óta a Semmelweis Halasi Kórház Nonprofit Kft. üzemelteti Kiskunhalas kórházát. Ez a korábban városi, ma állami kézben működő nonprofit gazdasági társaság megalapítása napjától kezdve stabil, kiegyensúlyozott és a beszállítók, együttműködő partnerek felé kiszámítható gazdálkodást folytat - közölte a Semmelweis Halasi Kórház vezetősége nevében Kohout Zoltán sajtóreferens.

Ha előfordulnak nem pontosan határidős kifizetések, azok legfeljebb 1 hetes, 10 napos késedelmet jelentenek, és összességükben is legfeljebb néhány tízmillió forintot a többmilliárdos költségvetésű intézményünknél. Éppen ennek okán vonták vissza nemrég a kórházak konszolidációjára nyújtott állami támogatás legnagyobb részét a kiskunhalasi kórháztól.

Intézményünk azon kórházak közé tartozik, amelyek megbízhatóan gazdálkodnak, és távol állnak bármiféle eladósodástól. Erről bárki meggyőződhet a nyilvános beszámolóinkból – húzta alá dr. Romhányi Zoltán, a Semmelweis Halasi Kórház főigazgatója.

Legolvasottabb cikkeink