• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Mi miatt aggódnak a magyarok? - Meg fog lepődni

Lapszemle 2020.08.05 Forrás: Napi.hu
Mi miatt aggódnak a magyarok? - Meg fog lepődni

Az egészségügy és a korrupció miatti aggodalom 56, illetve 54 százalékos aránya a világon a legmagasabb értéknek számít.

Míg globális szinten a koronavírus mellett a munkanélküliség a legfőbb félelme a lakosságnak, nemzetközi összehasonlításban Magyarországon az egyik legalacsonyabb az említése e kettőnek. A magyarok a legaggasztóbbnak az egészségügy helyzetét és a korrupciót tartják, amellyel a felmérésben szereplő országok között magasan az első helyen állnak - írja a napi.hu.

A járvány lassú lefutásával párhuzamosan egyre erősödnek a pesszimista hangok és az aggodalmak a világban. A nemzetközi számok tanulsága szerint a vírus okozta krízis, és a korábban soha nem látott új élethelyzet csak ideiglenesen volt képes összehozni az embereket, és pozitív irányba mozdítani a mért országok hangulatindexét - derül ki az Ipsos legfrissebb kutatásából, amely világszerte közel húszezer alany megkérdezésével történt és 27 ország lakosságának véleményét tükrözi.

...

Mitől félnek az emberek?

Globálisan az általános félelmek közt első helyen a koronavírus áll: 27 országból 11 esetében áll az első helyen a legaggasztóbb dolgok ranglistáján és átlagosan 43 százalékkal áll a lista élén. A második legaggasztóbb dolognak az emberek a munkanélküliséget (40 százalék), harmadiknak pedig a szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenséget tartják (32 százalék). A globális lista első öt helyén szerepel még a pénzügyi és a politikai korrupció (27 százalék), illetve a bűnözés és erőszak (24 százalék).

...

Magyarország eltér a világátlagtól

Magyarország a világátlagtól jelentősen eltérő képet mutat továbbra is, sőt még nagyobbra nyílt az olló a félelmeket illetően - mutat rá az Ipsos. Magyarországon bár az egészségügyi helyzet miatti aggodalom csökkent 2 százalékponttal az előző hónaphoz képest, 56 százalékos aránnyal még mindig az első helyen áll. Ezt a pénzügyi és politikai korrupció követi 54 százalékkal, ami 4 százalékpontos ugrást jelent az előző hónaphoz képest, majd a szegénység és társadalmi egyenlőtlenség miatti félelem következik 49 százalékkal, ahol szintén jelentős, 6 százalékpontos ugrás látható.

Az Ipsos kiemeli, hogy az egészségügy és a korrupció miatti aggodalom 56, illetve 54 százalékos aránya a világon a legmagasabb értéknek számít.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink