• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mindegy, hogy kövér vagy sovány, mindenki hazudik az evésről

Lapszemle 2022.08.04 Forrás: hvg.hu
Mindegy, hogy kövér vagy sovány, mindenki hazudik az evésről

Eredményeik fontosak lehetnek azok számára, akik egészségesebb táplálkozási gyakorlatot szeretnének elérni.

Nem számít, hogy menni a súlyunk, hajlamosak vagyunk az igazság elferdítésére, ha étkezésünkről és a bevitt kalóriákról faggatnak bennünket – állítja egy új kutatás. Egy másik pedig a mögöttes okokat is tudni véli, írja a hvg.hu.

A kutatók körülbelül ezer embert kérdeztek meg, és több száz felnőttel végeztek kísérleteket egy amerikai nagyvárosban és egyetemen. Az egyik kísérlet az M&M és a mazsola közötti választást kínálta snackként. Amikor a résztvevők egyetemi diáktársaik jelenlétében voltak, mindössze 12 százalékuk választotta az egészségesebb mazsolát. Amikor azonban a résztvevők egy másik egyetemről érkezett ismeretlen hallgatókkal voltak együtt, ez az arány 31 százalékra nőtt. Hogy mi ennek az oka? A kutatók azzal érveltek, hogy az emberek gyakran azért választanak egészségesebb ételeket, hogy pozitívabb benyomást keltsenek másokban. „Eredményeink nagyon fontosak lehetnek azok számára, akik egészségesebb táplálkozási gyakorlatot szeretnének elérni" – írják a szakemberek a Psychology & Marketing folyóiratban.