• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mindegy, hogy kövér vagy sovány, mindenki hazudik az evésről

Lapszemle 2022.08.04 Forrás: hvg.hu
Mindegy, hogy kövér vagy sovány, mindenki hazudik az evésről

Eredményeik fontosak lehetnek azok számára, akik egészségesebb táplálkozási gyakorlatot szeretnének elérni.

Nem számít, hogy menni a súlyunk, hajlamosak vagyunk az igazság elferdítésére, ha étkezésünkről és a bevitt kalóriákról faggatnak bennünket – állítja egy új kutatás. Egy másik pedig a mögöttes okokat is tudni véli, írja a hvg.hu.

A kutatók körülbelül ezer embert kérdeztek meg, és több száz felnőttel végeztek kísérleteket egy amerikai nagyvárosban és egyetemen. Az egyik kísérlet az M&M és a mazsola közötti választást kínálta snackként. Amikor a résztvevők egyetemi diáktársaik jelenlétében voltak, mindössze 12 százalékuk választotta az egészségesebb mazsolát. Amikor azonban a résztvevők egy másik egyetemről érkezett ismeretlen hallgatókkal voltak együtt, ez az arány 31 százalékra nőtt. Hogy mi ennek az oka? A kutatók azzal érveltek, hogy az emberek gyakran azért választanak egészségesebb ételeket, hogy pozitívabb benyomást keltsenek másokban. „Eredményeink nagyon fontosak lehetnek azok számára, akik egészségesebb táplálkozási gyakorlatot szeretnének elérni" – írják a szakemberek a Psychology & Marketing folyóiratban.

Legolvasottabb cikkeink