• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Minden kórral végez az elme

Lapszemle Forrás: borsonline.hu

A pozitív gondolkodás csodákat tesz az emberi testtel.

Gyógyíthatatlannak tartott betegek sokasága épült fel gyógyszeres kezelés nélkül, csupán a hitnek köszönhetően. Az elme erősebb a medicinánál – vallja dr. Lissa Rankin, a téma világhírű kutatója. A szellem mindenen segít, a legsúlyosabb betegek is meggyógyulnak, ha hisznek, mert az elme erősebb a medicinánál – vélekedik a nőgyógyász, aki legújabb könyvében csodás gyógyulások sorával illusztrálva bizonygatja, hogy az egészséges, pozitív gondolkodás minden betegségen segít. Még negatív példák is bizonyítják ezt. Dr. Lissa Rankin részese volt egy kutatásnak, amelynek résztvevőit kemoterápiának hitt, közönséges infúziós kezelésben részesítették, egyharmaduk ennek ellenére elvesztette a haját – írja a borsonline.hu portálja.

Az elme a medicina fölött (Mind over medicine) című könyvében Rankin doktornő több száz tanulmánnyal támasztja alá elméletét, mely szerint a szellem igenis gyógyítja a testet. Kutatásai során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a gyógyszerezés nélküli gyógyulás nem csupán a páciens közérzetének javulásában nyilvánul meg, az objektív, klinikai kórkép is jelentősen javul.

Az elméletemet legelszántabban visszautasító orvosok is kénytelenek voltak a vizsgálatok után beismerni, hogy a pácienseim annak ellenére is tényleg meggyógyultak, hogy a tudományos logika szerint nem lett volna lehetséges. Ilyen esetekkel szembesülve valóban át kell értékelnünk mindent, amit a modern gyógyászatról tanultunk, és fel kell tennünk magunkban a kérdést: mi a testünk titka? Mi van akkor, ha saját magunkat szabotáljuk tagadva azt, hogy a test természetében az a normális, hogy mindent az agy irányít, és ha kell, gyógyít? – teszi fel a kérdést a doktornő, aki sok éven át dolgozott gyakorló orvosként, míg rádöbbent: az igazán beteg pácienseket képtelenség teljesen kikezelni, s ettől a tudattól frusztráltan, valósággal sokkolva dr. Lissa Rankin felhagyott a konvencionális gyógyászattal, s most saját iskolájában az életre tanítja az embereket, s azt próbálja tudatosítani pácienseiben, hogy egészségügyi bajaikon maguk segíthetnek egyszerűen azzal, hogy megtanulnak derűlátóan gondolkodni.

Mellesleg ennek a fordítottja is érvényes: könnyen megbetegedhet az ember úgy is, hogy a szervezetét semmi sem támadja meg, de ő negatívan gondolkodik – üzeni könyvében a doktornő.

Legolvasottabb cikkeink