• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mindenki részesülhet a béremelésből

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet Online

Több mint 50 milliárd forint pluszforrást szeretnének az egészségügynek 2013-ra.

Az egészségügyi államtitkárság tervei szerint – a rendelkezésre álló források függvényében – a jövőben valamennyi egészségügyi, illetve egészségügyben dolgozóra kiterjesztik a béremelést, írta Szócska Miklós államtitkár levelére hivatkozva a Weborvos egészségügyi portál kedden. A politikus az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) felmérésére, illetve javaslatára reagált, amelyben az egyesület az egészségügyi ellátás műszaki-gazdasági területén dolgozóknak legalább tízszázalékos béremelést kért. Az államtitkár megköszönte az EGVE elnökének, Molnár Attilának a gazdasági és műszaki területen mutatkozó elvándorlásról készített felmérést. Jelezte, hogy mindig örömmel veszi az ilyen típusú szakmai együttműködést, hiszen az adatokkal alátámasztott háttér-információk nagymértékben elősegítik a szakmai fejlesztéseket - idézi a Weborvost az MTI nyomán a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Nemzetgazdasági Minisztériummal egyeztetve több mint 50 milliárd forint pluszforrást szeretne az egészségügynek a 2013-as költségvetésben. Ennek részleteiről még tavaly év végnén beszélt Balog Zoltán az MR1 180 perc című műsorában - idézi az mno. Kiderült: az összeg 90 százalékát egészségügyi dolgozók béremelésére szeretnék költeni, ezenkívül infrastrukturális beruházásokat is finanszíroznának belőle. Juthatna pénz ebből arra az esetre is, ha ismét túljelentkezés lenne az egyelőre 624 millió forintos kerettel 500 orvosnak meghirdetett ösztöndíjprogramra - írja a lap.

Mint megírták, az Új Széchenyi Terv keretében az év végéig mintegy 268 milliárd forint áll rendelkezésre a konvergenciarégiókban lévő járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátó intézmények – kórházak, szakrendelők – fejlesztésére, támogatására. A nagy egészségügyi beruházásokat elősegítő Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) az elmúlt 60 év legnagyobb egészségügyi infrastruktúra-fejlesztését eredményezte a kórházi szektorban. Az idei évre rendelkezésre álló mintegy 268 milliárd forintos keretből 223 milliárd forint már szerződéssel le van kötve, további 45 kórházfejlesztési pályázat kiírás előtt áll.

Legolvasottabb cikkeink