• nátha
    • Kevés bosszantóbb dolog van a náthánál

      Kevés bosszantóbb dolog van a náthánál

    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Polgármesteri nyílt levél: mikor működhet az egynapos sebészet Újbudán?

      Polgármesteri nyílt levél: mikor működhet az egynapos sebészet Újbudán?

    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

Minél drágább, annál jobban ízlik

Lapszemle Forrás: nol.hu

Az alacsony büféárak miatt elégedetlenebbek voltak a fogyasztók egy amerikai kutatás során.

Minél drágább az általunk rendelt étel vagy ital, annál ízletesebbnek találjuk - derül ki a Cornell Egyetem 2014-es kutatásából, amelyről a Nol.hu portál számol be.

A szakemberek 139 személy részvételével végeztek el egy kísérletet egy olasz étteremben, New Yorkban, ahol fix összegért mindenki annyit ehet, amennyit csak szeretne. A vendégek eldönthették, hogy a 4, vagy a 8 dolláros menüre fizetnek-e be, csak épp azt nem sejtették, hogy akármelyiket is választják, ugyanazok az ételek kerülnek majd a tányérjukra.

Az étkezés közben egy kilencpontos skálán értékelték a gasztronómiai élményt, az ételeket, az éttermet és a hangulatukat.

Azok, akik azt hitték, a drágább ételeket választották, 11 százalékkal elégedettebbek voltak, mint akik beérték a 4 dolláros, vagyis körülbelül 900 forintba kerülő menüvel. Érdekes, hogy az utóbbi csoportba tartozó vendégek többsége az ebéd elfogyasztása után azt mondta, túlette magát, emiatt pedig bűntudatot érzett.

"Nagyon meglepett az eredmény. Különösen, hogy azt találtuk, az ár nem nagyon befolyásolja azt, hogy mennyit esznek az emberek, ellenben arra nagy hatással van, hogyan értékelik az élményt" - nyilatkozta a Huffington Postnak Brian Wansink, a Cornell Egyetem professzora, Az alacsonyabb büféárak elégedetlenebbekké tesznek című tanulmány társszerzője, aki megjegyezte, hogy az árak drámaian befolyásolják, hogyan értékelik az emberek az általuk elfogyasztott ételt és az éttermet.