• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

MR-készüléket helyeztek üzembe Berettyóújfaluban

Lapszemle 2022.03.29 Forrás: haon.hu
MR-készüléket helyeztek üzembe Berettyóújfaluban

Mostanra minden akadály elhárult a műszer működtetése elől, két olyan szakember érkezett, akik az MR működtetésében jártasak.

A területi ellátás alá tartozó betegek rövidebb várakozási idővel juthatnak hozzá a szükséges vizsgálatokhoz a Gróf Tisza István Kórház területén telepített MR-készüléknek köszönhetően, melynek értéke mintegy 447 millió forint. A készüléket hivatalosan hétfőn adták át, keddtől már időpontot is foglalhatnak a betegek - írta a haon.hu.

A kórház vezetése már 2017-ben egyeztetett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával (BvOP) azzal kapcsolatban, hogy milyen ellátási és diagnosztikai szükséglet merült fel a BvOP részéről. A tárgyalások során egyértelművé vált, hogy több olyan akad, amit a kórház nem tud biztosítani, egyebek mellett ilyen volt az MR-vizsgálat is. A berettyóújfalui betegek csak a Debrecenben működő szolgáltatónál jutottak hozzá a vizsgálat lehetőségéhez.

– Mind a két fél részére előnyösnek tűnt egy MR-készülék Berettyóújfaluba telepítése – idézte fel a műszer hivatalos átadóján, hétfőn Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója. A készüléket és a kiegészítő eszközöket, mint például az MR-biztos lélegeztetőgépet, betegtoló széket és kerekesszékeket 2021 márciusában szállították a berettyóújfalui kórházba.

– Az eltelt két hétben több próbavizsgálatot elvégeztünk, a munkatársaink betanítása megtörtént, illetve a továbbképzésük folyamatosan zajlik, továbbá a szoftveres finomítások is elkészültek. Két olyan szakember igazolt hozzánk, akik az MR működtetésében jártasak – tette hozzá a főigazgató.

A hivatalos átadón Vitányi István országgyűlési képviselő kiemelte: óriási fejlődés történt a berettyóújfalui egészségügyi intézmény életében az elmúlt több mint három évtizedben. Szavai szerint az MR-készüléknek köszönhetően most a kórház területi ellátása alá tartozó betegek rövidebb várakozási idővel juthatnak hozzá a szükséges vizsgálatokhoz. Mindemellett a debreceni szolgáltató terheltsége is csökkent, továbbá a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központ (BvEk) fogvatartottjait is Berettyóújfaluban láthatják el, nem lesz szükség az őrzött szállításra a megyeközpontig.