• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Műszereket adományoztak a hatvani kórháznak

Lapszemle Forrás: hatvanonline.hu

Jótékonysági bált rendeztek, csaknem ötmillió forint gyűlt össze; köszöntötték az ápolókat.

Komoly műszeradományokkal gazdagodott az idei kórházbálon az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet. Ez egyik fő támogató egy 2,3 millió forint értékű készüléket vásárolt a kórháznak, amivel a szürkehályog-műtéteket lehet elvégezni. Ezen kívül egy betegmelegítő készülék is gazdagítja a kórház műszerparkját. A rendezvényt ezúttal csaknem kétszázötvenen támogatták – adja hírül hatvanonline.hu portál.

Hatodik alkalommal rendezte meg az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet a hagyományos jótékonysági bálját hétvégén a Grassalkovich Vadászati Múzeum Nagy Endre rendezvényteremében. A bál mára a térség egyik legrangosabb társadalmi eseményei közé emelkedett az elmúlt években. Dr. Stankovics Éva főigazgató köszöntőjében elmondta: évről évre egyre növekszik a kórházat támogatók száma. A jótékonysági estek és rendezvények pedig mindinkább hozzásegítik a kórházat ahhoz, hogy minden esetben az elérhető legjobb ellátást tudják biztosítani a kórházhoz forduló betegek számára. Az idei bálon két értékes és elengedhetetlen műszeradományt is felajánlottak a kórház számára.

Virággal lepte meg a kórházi ápolókat Szabó Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő a Magyar Ápolók Napján, és megköszönte áldozatos munkájukat, tudósít szintén a hatvanonline.hu. A kormányzat igyekszik erősíteni a megbecsülést, mégpedig a pénzbelit, hangoztatta az államtitkár az ünnepi alkalom kapcsán: folyamatban van a bérrendezés, amely nyomán több pénz marad az ápolók zsebében is. Tavaly átlagosan 26 százalékos béremelésben részesültek a szakdolgozók, és ez folytatódni fog idén is, amikor újabb 12 százalékkal nőnek majd a bérek, 2018-ban és 2019-ben pedig újabb 8-8 százalékos emelésre számíthatnak. Így 2019 végére megduplázódik az egészségügyi szakdolgozók bére 2011-hez képest.

Az idei évtől egyetemi képzésben részesülhetnek a diplomás egészségügyi szakdolgozók, s háromezer ápolónak tanuló diák kap ösztöndíjat. Megkezdődött az ápolók formaruhájának tervezése, 8 milliárd forint értékben ápolási eszközbeszerzés indul, továbbá dolgoznak a nővérszállók folyamatos megújításán is – utóbbi esetben Hatvanban is már biztos, hogy megújul a nővérszálló.

Legolvasottabb cikkeink