• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Négy órán át várakozott a kórházi folyosón a kismama

Lapszemle Forrás: beol.hu

Az intézmény szerint nem történt mulasztás.

A szerkesztőséget egy felháborodott mezőkovácsházi asszony kereste fel azzal, hogy lányát, nyolc nappal a császármetszéses szülése után szívtáji panaszok miatt az orosházi kórházba utalta az ügyeletes orvos. A fiatalasszony több mint négy órát ült a sürgősségi részleg folyosóján, mire egy kórteremben lepihenhetett. A kórház szerint nem történt mulasztás – írja a Békés Megyei Hírlap – online.

Lányom február 24-én egészséges fiúgyermeknek adott életet az orosházi kórházban. A kicsi császármetszéssel jött világra. Március 1-jén engedték őket haza, majd március 3-án este a lányom szívtáji szorítást érzett a mellkasában. Másfél óra alatt kétszer járt nála az ügyeletes orvos, EKG-t is készített. Beutalta az orosházi kórházba, ahová mentő vitte be a kicsijével együtt — mondta el a nagymama, Szabó Jánosné.

Azt már az anyukától, Lengyel Viktóriától tudta meg a lap, hogy a kis Dávidot felvitték a gyermekosztályra, tőle pedig vért vettek, majd egy újabb EKG-vizsgálat következett. Ezután kiküldtek a váróba, ahol este tíz órától hajnal kettőig üldögélt. Akkor felvitték az urológiára, azt mondták, ott van hely. Nem ez a gondja, hanem az, hogy nagyon rossz volt a folyosói várakozás. A friss sebének sem tett jót. Közben a mezőkovácsházi mentősök segítségével jutott fel a kisfiához a gyermekosztályra, hogy végre megetethesse — mesélte a kismama, akit 1/2 6-tól 10-ig a folyosón várakoztattak.

A nagymama, Szabó Jánosné felháborítónak tartja, hogy frissen műtött anya szinte az egész éjszakát a folyosón töltse étlen, szomjan, várva, hogy mi lesz a sorsa. A régebbi leleteit sem kapta vissza, amit az élettársának sem adtak ki később. A betegjogi képviselővel már felvették a kapcsolatot és ügyvédet is keresnek. Elfogadhatatlan, ami betegellátás címén ezen az osztályon történik. Állapota alapján nem volt indokolt a felvétele, megfigyelésre maradt bent – tette hozzá Szabóné.

- A hölgyet, ahogy a mentő behozta, munkatársaink szinte azonnal megvizsgálták. EKG-t készítettek, vért is vettek tőle. Akkor már fizikálisan jól volt, nem voltak panaszai. A sürgősségi osztályon nem volt férőhely. A folyosón a vérvizsgálat eredményeire kellett, hogy várjon, nem pedig azért, mert az orvosok nem figyeltek oda rá. Miután elkészült a lelete, kiderült, nem indokolt a kórházi felvétele, de megfigyelésre bent tartották — közölte dr. Kalmár Mihály, az Orosházi Városi Kórház főigazgatója, aki azt is hangsúlyozta, a fiatalasszonyt helyhiány miatt helyezték el éjszakára az urológiai osztályon.

- A hölgy kora reggel már valóban ismét vérvételre várt. Úgy értesültem, ennek az volt az oka, hogy egy beteget újra kellett éleszteni — nyilatkozta dr. Kalmár Mihály, aki arról is beszélt, a korábbi leleteket azért nem adták ki a mezőkovácsházi fiatalasszony élettársának, mert a betegekkel kapcsolatos anyagok kezelésére szigorú szabályok vonatkoznak.