• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nem akarnak rabokkal együtt gyógyulni

Lapszemle Forrás: nepszava.hu

Fél év alatt a harmadik településen kezdődött lakossági tiltakozás az új börtönkórház megépítése ellen.

Furcsa, de míg új börtön építésére 40 település is jelentkezett a két éve kiírt pályázatra, vagyis a nyolc helyszín kiválasztásakor válogathatott is a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), addig az új börtönkórház az eddig szóba került városokban heves ellenállást váltott ki. A miskolci és szikszói elutasítás után most éppen Berettyóújfaluban próbálnak helyet találni az intézménynek, de a terv itt is megbicsaklani látszik - írta a népszava.hu.

Az ellenzéki párt már a helyi népszavazási kezdeményezésen kezdett gondolkodni, amikor a városi képviselő-testület négy fideszes tagja a múlt szerdán hivatalosan is elindította a népszavazási kezdeményezést. Az önkormányzat belátta, hogy nem lehet megúszni a város lakóinak tisztességes tájékoztatását, mert az még nagyobb felháborodást szülne, ezért ma estére immár „hivatalos" lakossági fórumot szerveztek, ahol az ígéretek szerint „minden részletre kiterjedő" információkat adnak a tervekről.

Muraközi István, a második ciklusát töltő fideszes városvezető arról beszélt a lapnak: a 220 fogvatartott egészségügyi ellátására 5 milliárdért épülő új börtönkórházban 110 egészségügyi alkalmazottal számolnak, a létszám egy részét szerinte helyben toborozzák majd. Ez a náluk képzett ápolók elhelyezkedését biztosítaná, további 70-80 embert pedig vagy az őrök közt vagy pedig takarítóként foglalkoztatnának. A Tökölről érkező személyzetnek „fecskeházakat" építenek, az új intézmény az orvosi ellátás mellett mosodai és étkezési szolgáltatásokat is venne a szomszédos Gróf Tisza István Kórháztól, ráadásként pedig majdnem egymilliárdos eszközfejlesztés is szóba került.

A kérdésre, hogy miért mondott igent a Büntetés-végrehajtás felkérésére, a polgármester azt felelte, a fekvőbeteg osztályok és a saját szülészet megtartása nagyon fontos a városnak, és reményei szerint így megmenekülhet a 30 éve folyton a bezárás szélén táncoló intézmény. Azt azonban cáfolta a polgármester, hogy konkrét szerződést írt volna alá a BV-vel, szerinte egyelőre a képviselőtestület is csak arról hozott döntést, hogy ha lesz kormányhatározat a börtönkórházról, akkor ingyen átadják a telket. De a kabinet nem döntött, így semmilyen szerződés nincs – magyarázta a városvezető.

Legolvasottabb cikkeink