• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nem érdemes várni a rendeletre, fel kell venni a maszkot

Lapszemle 2021.09.29 Forrás: atv.hu
Nem érdemes várni a rendeletre, fel kell venni a maszkot

A Pfizer-gyógyszergyár igazgatója szerint, 12 hónap múlva lecseng a járvány, és vissza lehet térni a korlátozásmentes élethez.

Jövő év végére a magyar lakosság vagy az oltás, vagy az átfertőződés révén részleges immunitással fog rendelkezni, és a koronavírus bár jelen lesz, problémát már nem fog okozni – mondta Rusvai Miklós az ATV Híradónknak. A Pfizer-gyógyszergyár vezérigazgatója szerint pedig nagyjából 12 hónap múlva lecseng a járvány, és vissza lehet térni a korlátozásmentes élethez, de évente szükség lehet oltásra. Az elmúlt három napban Magyarországon 1183 új fertőzöttet igazoltak, és 20 beteg halt meg a vírus miatt.

Szinte napra pontosan kilenc hónapja, december 26-án hajnalban érkeztek meg az első adag Pfizer-vakcinák Magyarországra. Az oltóanyagokat a Dél-Pesti Centrumkórházba vitték, ahol legelőször egy frontvonalban dolgozó főorvos kapta meg a védőoltást. Azóta több, mint 5 millió 800 ezer ember követte a példát, 5 630 587-en a második oltást is megkapták, és 714 ezren pedig már a harmadikat is felvették.

A Pfizer-gyógyszergyár igazgatója szerint, 12 hónap múlva lecseng a világjárvány, és vissza lehet térni a korlátozásmentes élethez

Rusvai Miklós szerint a magyar lakosság másfél éven belül védettséget szerez vagy oltás vagy átfertőződés révén. „Onnantól kezdve már részleges immunitással mindenki rendelkezik, a korona vírus problémát nem fog okozni” vélekedett a virológus. Hozzátette: ugyanez, világviszonylatban két-három évet is igénybe vehet.

...

Lisziewicz Julianna tapasztalata az, hogy csak a vakcina nem elég, a védekezéshez jelenleg a maszk is kellene. Az immunológus két országot hozott fel példának. Az egyik Izrael, ahol csak a vakcinákkal védekeztek, és a lakosság 80 százaléka be volt oltva Pfizerrel, de a negyedik hullám magasabb volt, mint a harmadik hullám. A másik Olaszországot, ahol 70 százalékos átoltottságot sikerült elérni különböző vakcinákkal, és a negyedik hullám aránylag kicsi volt. „Mi a különbség Olaszország és Izrael között? Hogy Olaszországban még mindig kötelező a maszkot felvenni” – mutatott híradónknak nyilatkozva. Hozzátette: szerinte nem érdemes várni a kormányrendeletre, fel kell venni a maszkot.

Legolvasottabb cikkeink