• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nem kapnak időpontot csecsemőjük kötelező csípőszűrésére

Lapszemle 2023.03.31 Forrás: rtl.hu.
Nem kapnak időpontot csecsemőjük kötelező csípőszűrésére

A várakozókkal közölték, hogy a doktornő betegsége miatt most nem tudnak időpontot adni, de legalább egy hónapig teljesen bizonytalan a rendelés.

Nem kap időpontot csecsemőjének kötelező csípőszűrésre a zuglói szakrendelőben – ezzel kereste meg híradónkat egyik nézőnk. Csütörtök reggelente lehet időpontot kérni, akkor rengetegen próbálnak bejelentkezni gyermek ortopédiára, de csak keveseknek sikerült. A Zuglói Egészségügyi Szolgálat híradónknak azt írta, évek óta próbálnak gyermek ortopéd szakorvost találni, de eddig senki nem jelentkezett. Hasonló a helyzet az Újpesti Szakrendelőben is, ahol 2 év alatt 2 orvos ment át a magánellátásba, írja az rtl.hu

Volt, aki már sokadik alkalommal jött, de eddig még nem sikerült időpontot kapnia. Sokan a kötelező csecsemő csípőszűrésre szeretnének bejutni, amit itt csak heti két órában végeznek. Szinte azonnal betelnek a szabad helyek, erről panaszkodott egyik neve elhallgatását kérő nézőjük is. 5 perc alatt elfogyott a szabad időpont. Mire én odaértem az ablakhoz, addigra nekem már nem is jutott. Úgyhogy úgy döntöttünk végül, hogy valami fizetős helyet választunk, mert az a biztos.

Ma reggel volt, aki már 7 órára odament, de mint 8-kor kiderült, teljesen feleslegesen. A várakozókkal közölték, hogy a doktornő betegsége miatt most nem tudnak időpontot adni, de legalább egy hónapig teljesen bizonytalan a rendelés.

A Zuglói Egészségügyi Szolgálattól a Híradónak azt írták, a gyermek ortopédiai szakrendelésük 5 kerületet lát el. Egyetlen orvos heti egy napon, 6 órában rendel. Hozzáteszik, évek óta hirdetnek gyermekortopéd-szakorvos állást, de eddig senki nem jelentkezett.

Hasonló a helyzet az Újpesti Szakrendelőben is. Ott tavaly október óta már nem is végeznek csípőszűrést, a 4. és a 15. kerületi csecsemőket a Heim Pál kórház szakrendelőjébe kell vinni a vizsgálatra. Híradónknak azt írták, az elmúlt két évben mindkét gyermekortopéd orvosuk átment a magánszférába, és egy olyan doktornőt találtak a helyükre, aki csak heti egy alkalommal tud rendelni. Így kérték, jelöljenek ki nekik egy állami intézményt, ahol elvégzik a kerületi csecsemők csípőszűrését, ez lett a Heim Pál Kórház. Azt is írják: sajnos a jelenlegi orvoshiány mellett nem biztosítható, hogy minden ellátás a kerületben legyen.

További részletek az rtl.hu cikkében. 

Legolvasottabb cikkeink