• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nem kell sötétben vizsgálni a jászsági rendelőkben

Lapszemle Forrás: Új Néplap

A betegek zavartalan ellátása biztosított a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településeken.

Kikapcsolták az áramot Versend önkormányzatának több épületében, köztük az orvosi rendelőben is, a minap. A baranyai község mintegy kétmillió forint tartozást halmozott fel, az adósságát pedig nem tudta határidőre rendezni a szolgáltatónak. Megyénkben ennél jobb a helyzet.

– Eddig még egy rendelőben sem kapcsoltak ki semmilyen közművet vagy szolgáltatást, így a betegek zavartalan ellátása biztosított – közölte Bíró Csaba, a kenderesi polgármesteri hivatal pénzügyi osztályvezetőjétől – Kenderesen és Bánhalmán három épületben van a felnőtt és a gyermek orvosi rendelő. Az önkormányzat arra törekszik, hogy mindegyik működtetéséhez folyamatosan előteremtse a rezsi - víz, villany, gáz – költségét, bár ez egyre nehezebb – jegyezte meg.

Berekfürdőn egy vegyes körzet van, ahol a gyerekeket és a felnőtteket egy háziorvos látja el. Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy folyamatosan működjön az összes közműszolgáltatás az orvosi rendelőben, ne legyenek problémák a betegek ellátásában, tájékozatott Potrornainé Szűcs Katalin jegyző. Hasonlóképp van ez Pusztamonostoron is. Sári Ferenc polgármester hangsúlyozta, az ottani háziorvos soha nem maradt még el a rezsi fizetésével.

– Amennyiben sor kerülne hasonlóra, megpróbálnánk szóban megegyezni, végső esetben jogi útra terelném az ügyet. Nem engedném, hogy kikapcsolják a rendelőben az áramot – állította a település vezetője. Dr. Hoksári László, a megyei orvosi kamara alelnöke kiemelte, a háziorvosok mindent megtesznek azért, hogy működjön a rendelésük. Egy rendelő havi rezsijének fizetésére 50-100 ezer forintot kell szánniuk a szakembereknek.

A tb-től kapott támogatásból (600-800 ezer forint havonta) az orvosoknak ki kell gazdálkodniuk a saját, az alkalmazottak bérét, a rezsiköltséget, a takarítást, az irodai adminisztrációhoz szükséges eszközök beszerzését stb. Ha több orvos is érintett egy telephelyen, akkor arányos költségmegosztás alapján fizetik a rezsit. Mészáros Mihályné, a szolnoki Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság igazgatója elmondta, a szolnoki önkormányzat ellátási szerződést köt a háziorvosokkal a szakmai feladat ellátására.

A rendelőhelyiségeket, az ahhoz tartozó blokkokat és a szükséges berendezést ingyen bocsátja a háziorvosok rendelkezésére az önkormányzat - Intézményünkkel használati szerződést kötnek az orvosok, akik saját fogyasztásuk után fizetnek. Nincs tudomásom arról, hogy kikapcsolták volna az áramot egyetlen szolnoki orvosi rendelőben is – számolt be Mészáros Mihályné.