• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nem látszik, hogy már nem ehető?

Lapszemle Forrás: szabadfold.hu

Kétmillió tonna. Ennyi élelmiszert hajítunk ki évente a kukába.

Pedig kis odafigyeléssel sokat spórolhatnánk – és még környezetünkkel is jót tennénk. Az élelmiszereken rendszerint két dátumot olvashatunk: a minőségmegőrzési idő azt jelenti, hogy a termék a jelzett dátumig fogyasztható biztonsággal, illetve addig őrzi meg eredeti minőségi tulajdonságait. Ízét, illatát, színét. E dátumon túl veszíthet minőségéből, ám még fogyasztható. Ilyen élelmiszerek például a kekszek, konzervek, szárított ételek. A másik dátum a fogyaszthatóságot jelöli, ezen túl már kockázatos a fogyasztása még akkor is, ha nem látszik egyértelműen, hogy romlott az étel – írja a Szabad Föld – online.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, vagyis a Nébih azt javasolja, ilyenkor már ne együk meg az élelmiszert. Jobban tesszük – ajánlja a Nébih –, ha előre megtervezzük étrendünket, így nem csak kevesebbet költünk, de kevesebb élelmiszert is kell majd kidobnunk. Ha valamiből több is van otthon, először mindig a legrégebben vásároltat használjuk fel, és jó, ha kihasználjuk a mélyhűtőt is, így hosszabb ideig eltarthatók az élelmiszerek, készételek.