• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nem szervezem a miniszterelnök kórházlátogatásait

Lapszemle 2020.04.17 Forrás: atv.hu
Nem szervezem a miniszterelnök kórházlátogatásait

12 egészségügyi intézmény van elmaradásban a felkészülésben. Reméli ebből csak kettő marad hamarosan.

12 kórház van elmaradásban a felkészülésben, 183 egészségügyi dolgozónak és 3-4 rendőrnek lett pozitív a COVID tesztje, 2097 szabad lélegeztetőgép van, és 60 vírusos van lélegeztetőgépen - mondta ma az országos kórházfőparancsnok - mondta el a kórházfőparancsnok ma az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsági meghallgatásán - tudósított az atv.hu. Halmosi György bejelentte: holnap az Operatív Törzs ülésén előterjeszti a javaslatát, hogy körülbelül 200 fős vagy afeletti létszámú idősotthonokat, szociális intézményeket is ellenőriznék a jövőben a kórházparancsnokok.

Egy másik kérdésre, hogy miért a kórházigazgatót bocsátották el a kórházi ágyak nem kellő számú felszabadítása miatt, ha van kórházparancsnok, aki a logisztikáért és az adatszolgáltatási jelentésekért is felel, Halmosi György azt válaszolta: az adatszolgáltatásért a kórház a felelős, az intézmények vezetői. A kórházparancsnokok az adatok valóságtartalmáért felelősek, hogy azok ”validak-e”. A kulcsfontosságú tételeket ellenőrzik, utasíthatják az intézményvezetőket, és ha pontatlan adatokat továbbítanak a kórházi jelentésben, akkor felszólíthatják őket, hogy pontosítsák az előző napi nyilvántartást. Kásler Miklós miniszter előírása szerint kell jelenteni a halálokokat is a COVID betegek esetében például - tette hozzá Halmosi Zsolt. Szúrópróbaszerűen végzik az eszközökről szóló kórházi nyilvántartások, jelentések ellenőrzését - hangzott el.

A szentesi kórházban egy evakuálási gyakorlatot is tartottak. De valamennyi egészségügyi intézmény esetén ellenőrizték már, hogy rendelkeznek-e vészhelyzeti forgatókönyvekkel. Ellenőrzik például a vészhelyzeti áramellátás-biztosító berendezések működését is: 290 olyan aggregátor van egészségügyi intézményekben Magyarországon, amelynek az lenne a szerepe, hogyha a szünetmentes áramforrások már nem bírják a terhelést, akkor biztosítsák a lélegeztető gépekhez szükséges áramot. E téren is “vannak hiátusok” - mondta a kórházfőparancsnok és 13 agregátort említett.

Halmosi Zsolt arról is beszámolt, hogy egy új intézményt bevontak a kórházparancsnoki rendszerbe az elmúlt időszakban, ez a Budai Egészségügyi Központ Kft., amely feladatot kapott majd a járvány kezelése kapcsán.

12 egészségügyi intézmény van elmaradásban a felkészülésben. Reméli ebből csak kettő marad hamarosan - jegyezte meg Halmosi Zsolt. Sem miniszterelnök látogatásait nem szervezem, és nem is öltöztetem - mondta Orbán Viktor kórházlátogatásairól és a miniszterelnök védőruhájával kapcsolatban feltett kérdésre.

Legolvasottabb cikkeink