• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nem szűnik meg, csak átalakul a kórház

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Az orvoshiány kezelése, a mobil szűrőállomás működtetése és a hospice ellátás fejlesztése stabilizálja a marcali kórházat.

A jövőben a 15 ágyas belgyógyászati és 10 ágyas sebészeti aktív osztály mellett, a továbbra is működő sürgősségi osztály garantálja a biztonságos betegellátást, valamit a többi krónikus ágy és egyéb szolgáltatása is megmarad - hangzott el azon a tájékoztatón, melyet Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója és Moizs Mariann, a megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója tartott a marcali kórházban, s melyről a sonline.hu tudósított részletesen.

Moizs Marianna főigazgató arra tért ki, hogy minden kórház sorsa azon is múlik, tudja-e az orvoslétszámot biztosítani. A 2013-as integráció után három évig csaknem hatvan orvos járt Kaposvárról Marcaliba. Mivel az integráció végrehajtása, az adósságállomány konszolidálása, a biztonságos beteg ellátás érdekében az örökölt állapotok megszűntetése – mint a kórház elavult eszközállományának megújítása és az elöregedett műszerpark cseréje, az épületek és a műszerek biztonságos működési feltételeinek megteremtése 700 millió forintos nagyságrendű forrást vitt el, az orvosbérek emelésére Marcaliban már nem jutott.
A főigazgató kihangsúlyozta: az integráció során egy orvost sem küldtek el, az orvosok azért mentek el, mert máshol jobb lehetőséget találtak. Most következett el az a pillanat, hogy a fenntartó és az államtitkárság lehetővé tegye a plusz bérezést, így novembertől Füle Attila főorvos vezetésével biztosítani tudjuk az orvosokat Marcaliban a sebészet, a belgyógyászat területén, megerősítve a sürgősségi ellátást és amennyire lehet a járó beteg rendeléseket is – vetítette előre Moizs Mariann.

A marcali kedélyeket korábban a gyerekosztály megszüntetése, majd idén ősszel a szülészet-nőgyógyászati osztály bezárása is borzolta. A portál kérdésére Moizs Mariann főigazgató megerősítette: a belgyógyászatot, a sebészetet garantálni tudják, a járóbeteg ellátást fejlesztik, de az osztályok visszaállítása betegbiztonsági , orvosszakmai okokból és a szakorvoshiány miatt nem megvalósítható.