• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nem tudják, mi lesz január 2-a után

Lapszemle Forrás: inforádió.hu - 24.hu

Teljes a zűrzavar az egészségbiztosító online felületének leállása után. A NEAK közleményben

Két hétre leállt az egészségbiztosító online ügyintézési rendszere, a könyvelők nem tudják a Magyar Államkincstárba benyújtani a csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj és baleseti táppénz iránti kérelmeket – olvasható az inforadio.hu portálján.

A kormány az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat átalakította Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővé, majd fél évvel a Cégkapu bevezetése előtt, 2017 nyarán úgy döntött, hogy mindenkit átállít elektronikus ügyintézésre. Ez komoly zavart okozott a rendszerben - mondta a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke, Ruszin Zsolt az InfoRádiónak.

Most pedig december 20. óta, egészen január 2-ig szünetel az elektronikus ügyintézés. További probléma azonban, hogy azt sem tudják, január 2-án mi fog elkezdődni, mert Ruszin Zsolt szerint maga az Államkincstár sem tudja, hogy milyen informatikai változásokkal kell szembenéznie.

Időközben a NEAK közleményt adott ki a helyzetről: "A mai napon a sajtóban megjelent hírekre a NEAK – a teljeskörű tájékoztatás érdekében – az alábbi választ adja.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő minden egyes informatikai rendszere, közöttük az online rendszerek is, az ünnepek alatt is, a szokásos módon folyamatosan, teljes funkcionalitásában üzemelnek.

Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival, a baleseti táppénzzel és az utazási költségtérítéssel kapcsolatosan 2017. január 1. napjától az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, 2017. november 1. napjától pedig a Magyar Államkincstár látja el a jogszabályban meghatározott feladatokat.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a zökkenőmentes feladatellátás érdekében vállalta, hogy az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos informatikai rendszerek üzemeltetését a Kincstár folyamatos szakmai iránymutatása szerint 2017. december 31-ig biztosítja.

Az informatikai rendszerek határidőben történő zavartalan átvétele érdekében a Magyar Államkincstár az általa meghatározott menetrendnek megfelelően – a rendszert használók tájékoztatását követően – kérte a pénzbeli ellátásokhoz tartozó elektronikus nyomtatványok befogadásának felfüggesztését 2017. december 20. 18.00 órától kezdődően - idézte a közleményt a 24.hu.

Legolvasottabb cikkeink