• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Nem zárják be, sőt fejlesztik a Péterfy kórházat

Lapszemle Forrás: magyaridok.hu

Nemcsak hogy megmarad, de évtizedek óta nem látott mértékben fejlesztik a főváros egyik legnagyobb egészségügyi intézményét.

A főváros egészségügyének átszervezése kapcsán tavaly nyáron még a Péterfy Sándor utcai kórház bezárása is szóba került, most viszont szinte bizonyosra vehető, hogy nemcsak hogy megmarad, de évtizedek óta nem látott mértékben fejlesztik a főváros egyik legnagyobb egészségügyi intézményét, ahol évente több mint egymillió járó és 56 ezer fekvő beteget látnak el - tudta meg a Magyar Idők.

Sásdi Antal, a kórház főigazgatója a lapnak elmondta: a pszichiátriai ellátás fejlesztésére uniós forrásból 400 millió forintot kapnak, ebből az Alsóerdősor utcából a Péterfy Sándor utcába költöztetik a pszichiátriai osztályukat, költségvetési támogatásból pedig 290 milliót költhetnek arra, hogy ezzel együtt a toxikológiát, valamint további 100 milliót arra, hogy a többi osztályt is a központi telephelyre költöztethessék.

A fővárosi intézményrendszer ésszerűsítése mellett a program másik fontos célja az elmaradt infrastrukturális fejlesztések pótlása, az erre a célra idén rendelkezésre álló 11,1 milliárd forint uniós forrást már szét is osztották a kórházak között, a központi büdzséből a fejlesztésre szánt ez évi 40 milliárd forintos keret felhasználása azonban csak azután kezdődhet meg, hogy a kormány jóváhagyta az Egészséges Budapestért program következő szakaszát.

Mint Cserháti Péter illetékes miniszteri biztos jelezte, a 11,1 milliárdos keretből nyolc kórházat hoznak rendbe, az egyik legelavultabb, a Szent János például egymaga 1,3 milliárdot kap. A másik, 40 milliárdos keretösszegből pedig megkezdenék a három centrumkórház tervezését alamint a 13 társkórház és a szintén ide tartozó Pest megyei intézmények, például a kistarcsai Flór Ferenc Kórház megújítását.

Ezek részeként a Margit-kórházban például új műveseállomás és műtéti blokk épül, ez utóbbi ugyanis az 1981-es átadása óta gyakorlatilag ugyanolyan.

Legolvasottabb cikkeink