• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nincs jobb az anyatejnél

Lapszemle Forrás: naplo-online

Azt is mondják, hogy az Anyatej világnapja a második Anyák napja.

Fontos lenne, hogy az édesanyák ne csak ezen a két napon érezzék jól magukat, hanem az év mind a 365 napján –hangsúlyozta Porga Gyula polgármester, pénteken a városháza dísztermében, ahol az Anyatejes táplálás világnapja alkalmából az édesanyákat és gyermekeiket köszöntötték. A rendezvényt veszprémi alapellátás védőnői szolgálata szervezte, a megjelenteket Horváth Valéria, az Egészségügyi Szakszervezetek Egyesületének megyei képviselője üdvözölte – írja a Napló – online.

Veszprém és a környéke az anyatejes táplálásban az országosnál jobb adatokat tudhat magáénak. Veszprém városban négy hónapos korukig a csecsemők 55 %-a kap anyatejet, hat hónapos korukig 36 százalékuk, egyéves korukig pedig 42 százalékuk. A város környékén ezek az adatok még néhány százalékkel jobbak.

Zircen és környékén négy hónapos korukig a a csecsemők 57 %-át táplálják anyatejjel. Hat hónapos korra az arány átlagosra csökken, egy éves korra pedig 24 % lesz. Várpalota városban és a környékén is legtöbben négy hónapos korukig szoptatják a kisbabákat, hozzávetőlegesen a kismamák fele, egyéves korukig az egyharmaduk.

Porga Gyula biztosította a megjelenteket, mindent elkövetnek azért, hogy ez a város családbarát város legyen. Léteznek erre vonatkozó terveik, Porga Gyula bízik abban, hogy mindenki megelégedésére tudják ezeket végrehajtani. Az ország jövője azon is múlik, hogy itt Veszprémben minél több gyermek szülessen – hívta fel végezetül a figyelmet a polgármester.

Magyarországon számos szervezet támogatja az anyatejes szoptatást, a világnapon – augusztus 1-én – és környékén a védőnők nagy része szervez ünnepséget az édesanyáknak – közölte a Magyar Egészségügyi Kamara Országos Védőnői Tagozatának vezetője. Csősz Ágnes örömét fejezte ki amiatt, hogy Magyarországon az édesanyák többség elfogadja, a kisbabákat a saját érdekükben hat hónapos korukig szoptatni kell.

Az ünnepségen a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola Harang Együttese adott műsort. Ezután pedig Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Porga Gyula polgármester virágot és gyermekjátékokat tartalmazó ajándékcsomagot nyújtott át a kismamáknak.