• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nincs ki felügyelje a pszichésen beteg gyerekeket

Lapszemle 2022.11.16 Forrás: rtl.hu
Nincs ki felügyelje a pszichésen beteg gyerekeket

Van olyan iskolapszichológus, aki takarítást vállal, hogy az albérletét ki tudja fizetni.

A szakszolgálatnál dolgozó koordinátor is polgári engedetlenkedésbe kezdett. Interjúban árulta el, milyen állapotok uralkodnak az iskolapszichológiai ellátásban - írja az rtl.hu a 444.hu interjúja alapján.

Sándor Éva, egy budapesti pedagógiai szakszolgálatnál dolgozik koordinátorként. Sok pedagógushoz hasonlóan ő is polgári engedetlenségbe kezdett, az erről szóló posztja gyorsan népszerűvé vált a Facebookon. A pszichológus végzettségű Sándor Évával a 444.hu készített interjút, amiben elmondta, miért döntött a tiltakozás mellett, valamint kitért arra is, hogy mekkora gondok vannak iskolapszichológiai ellátásban.

Arra kérdésre, hogy miért kezdett engedetlenségbe, elmondta, hogy egyre inkább ellehetetlenül mind az iskolapszichológiai, mind az óvodapszichológiai munkakör, mind pedig a szakszolgálati, amiben ő dolgozik. Véleménye szerint jelen állapotában annyira rossz a szakszolgálati rendszer, hogy már nem szervezéssel tovább javítani.

Látom, hogy nem tudok érdemben segíteni, de mégis eljátszom, hogy segítek. – mondja Sándor Éva, aki szerint a gyerekeknek jelentősen megnehezül a jövőbeli élete, mert nem kapják meg azt, amire szükségük lenne. Sándor Éva a posztjában leírja, hogy nem a bérezés miatt tiltakozik, mivel a férje jól keres. Arra a kérdésre, hogy miként fogadták a felettesei az engedetlenkedést, azt válaszolja, hogy tudomásul vették. Nem tart attól, hogy kirúgják, szerinte inkább az államnak kell tartania attól, hogy elmegy, mivel a magánszférában sokkal jobban megfizetnék.

„Ugyanabban a pedagógusi bértáblában vagyunk, mint a tanárok. Akárcsak az iskolák és óvodák alkalmazásában álló intézménypszichológusok. Van olyan iskolapszichológus, aki takarítást vállal, hogy az albérletét ki tudja fizetni.”

Sok pályakezdő szakember magánrendelést indít úgy, hogy még elvileg nincs meg a tapasztalata hozzá, de nem tudom kárhoztatni őket, hogy ha bérkiegészítésre van szükségük ahhoz, hogy mondjuk enni tudjanak. – mondja Sándor Éva, aki szerint annyi különbség azért van, hogy míg a tanártársadalom egyre jobban elöregszik, az óvoda- iskolapszichológusoknál, illetve a szakszolgálatok pszichológusainál ez pont fordítva van: véleménye szerint a szakmában mindenki huszonéves, 40-től felfele pedig nincsenek, mert mindenki átmegy magánba.

Az a piac is nagyon telített, nehéz bekerülni most már a magánrendelésekre is. Úgyhogy van hová menni nekem is, meg minden kollégámnak. – mondja.

Legolvasottabb cikkeink