• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nőgyógyászok a vádlottak padján

Lapszemle Forrás: Heti Válasz Online

Kifizettették a szolgáltatást, pedig azt a társadalombiztosítás is fedezte.

Kérhet-e egy közkórházban dolgozó orvos pénzt a betegeitől olyan szolgáltatásokért, amelyekért az egészségbiztosító is fizet? Ez a fő témája a Pesti Központi Kerületi Bíróságon zajló orvospernek, amelyben sorozatos csalással vádolnak nőgyógyászokat. A Heti Válasz járt egy per csütörtöki fordulóján.

Az ügy azért fontos, mert kérdéses, hogy egy közkórház alkalmazásában dolgozó orvos a magáncégével nyújthat-e úgy közfinanszírozott ellátást, hogy közben a betegtől is elkéri a szolgáltatás árát. S ez a tét nem kicsi, mivel ma a közkórházakban igen gyakori, hogy egyes szakrendeléseket, műtéti eljárásokat vagy résztevékenységeket magánszolgáltatások végeznek. Egy beteg egy-egy beavatkozás során akár több magáncéggel is találkozhat, a CT-t végző cégtől az altatóorvoson át az éjszakai ügyeletet ellátó orvosig - írja a lap a részletek ismertetésén túl.

A Heti Válasz ítélkezik a bíróság helyett
A Heti Válasz „Százezreket kértek a betegeiktől – nőgyógyászok a vádlottak padján" című cikke nem más mint újabb epizód a Versys Clinics elleni lejárató kampányában - írta sajtóközleményében a cég.

A büntetőeljárás során az Országos Egészségpénztár szakértő tanúi egyértelműen akként nyilatkoztak, hogy az országban egyedülállóan végzett lézeres laporoszkópiás műtéteket a TB nem finanszírozta.
A 79 meghallgatott sértett egyöntetűen akként nyilatkozott, hogy tudomásuk volt arról, hogy egy modernebb, Magyarországon újonnan elérhető eljárás többletköltséget jelent, többen maguk is meggyőződtek a finanszírozás hiányáról, ennek ismeretében választották ezt az eljárást, amely lehetővé tette méhük, petefészkük megóvását és sok esetben termékenységük visszaállítását.

A meghallgatás során számos beidézett tanú nyilatkozta, hogy Dr. Vereczkey Attilának „köszönheti, hogy nem került sor a méhe eltávolítására", „neki köszönheti gyermeke születését", emellett többen kiemelték, hogy értetlenül állnak azelőtt, hogy miért hurcolják meg az általuk nagyra tartott szakembert, aki végig emberségesen is figyelmesen bánt velük a műtétet követő időszakban is.

A valódi kérdés az, miért nem finanszírozta és finanszírozza a társadalombiztosítás azon új modern műtéti eljárásokat, amelyek a már finanszírozott műtétekkel szemben magasabb eredményességet biztosítanak, rövidebb gyógyulás idővel, és nagy eséllyel óvják meg a pácienseket attól, hogy méhüket és vagy petefészküket eltávolítsák?

A Heti Válasz cikke ismét valótlanságot állít, amelynek ezúton is a helyreigazítását követeljük: sem V. Attila, sem a Versys Clinics soha nem végzett tiltott nem meghatározást, ilyen bizonyítására ennek megfelelően soha nem is került sor, sem sajtóperben, sem máshol - áll a közleményben.