• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Nyílt napon népszerűsíti a kórházat a fiatal rezidens

Lapszemle 2019.04.19 Forrás: szoljon.hu
Nyílt napon népszerűsíti a kórházat a fiatal rezidens

Nemrégiben készült el egy kisfilm, melyben fiatal orvosok mondják el, miért olyan jó Szolnokon dolgozni.

Ugyan ki népszerűsíthetne hitelesebben egy kórházat a pályaválasztás előtt álló fiatal orvosjelöltek körében, ha nem egy rezidens? Olyan, pályája elején járó orvos, aki valóban első kézből tud információt nyújtani számukra. Ezt felismerve vállalta fel dr. Veres Ferenc, hogy társaival együtt különböző fórumokon bemutatja új munkahelyét, a Hetényi Géza kórházat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a megye legnagyobb egészségügyi intézményébe invitálja a pályakezdő orvosokat - írta a szoljon.hu.

– Bevallom, csak a GPS-nek köszönhető, hogy első alkalommal eljutottam ebbe a kórházba – meséli mosolyogva. – Tiszakóródról, egy kistelepülésről származom, az ukrán határ mellől, és Szegeden végeztem az orvosi egyetemet. Egészen ötödéves koromig meggyőződésem volt, hogy kardiológus leszek – mondja.

– Ott szakdolgoztam, ott végeztem tudományos tevékenységet, országos szintű jó eredményeket értünk el. Időközben azonban rájöttem, hogy az én temperamentumomnak, mentalitásomnak hosszú távon nem ez a megfelelő. Végül a feleségem vetette fel az aneszteziológiát, hiszen az ő édesapja is ezen a területen dolgozik - mesélte.

– Társaimmal együtt meglepődve tapasztaltuk, hogy szinte egy konkrét generáció hiányzik az orvosi karból, hiszen a tapasztalt főorvosi kart a nagyon fiatalok követik egyre nagyobb számban. Talán ennek is köszönhető, hogy ebben az intézetben a megfelelő támogatás és felügyelet mellett rendkívül gyorsan részesei lehetünk a napi munkának. A képzésünk szempontjából ez komoly előnyt jelent. Ráadásul a Hetényi kórház igen jól felszerelt, modern intézmény, ahol több területen országos elismerést kivívó szakmai munka folyik.

Nemrégiben készült el egy kisfilm, melyben fiatal orvosok mondják el, miért épp a Hetényi Géza kórházat választották munkahelyüknek, és vajon miért olyan jó Szolnokon dolgozni.

– Április 24-én rendezzük meg első alkalommal a kórház nyílt napját – tudjuk meg dr. Veres Ferenctől. – Erre várjuk mindazokat a fiatal kollégákat, akik még választás előtt állnak. A teljes cikk itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink