• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nyolcévesek lettek idén a hármas ikrek

Lapszemle Forrás: heol.hu

Bükkszenterzsébeten 2007-ben jöttek világra a Nagy családban a hármasikrek.

Születésük óta figyelemmel kísérjük az életük alakulását – írja a heol.hu portálja, amely a napokban ismét meglátogatta a hármas ikreket, akik már pici babaként is egészen eltérő személyiségű emberkék voltak, s ahogy cseperedtek, évről-évre újabb jellemvonással gazdagodtak. Fruzsina, Feri és Balázs ma már harmadikosok. Mindhárman kiváló tanulók, de Fruzsina kiemelkedik a teljesítményével, mivel minden évben osztályelsőként veheti át a jutalomkönyvet az évzárón.

Ha hárman együtt kezdenek valami közös tevékenységbe, szinte biztos, hogy előbb-utóbb csetepaté várható, amit rendre Fruzsina vált ki. Hiába, nőből van – mondja a hármas ikrek édesanyja Dóra, aki hozzáteszi azt is: a két fiú jobban kijön egymással. Egyelőre egy iskolapadban ülnek, de attól tartok, hogy ez nem tart sokáig, mert hajlamosak egymás figyelmét elterelni – jegyzi meg Dóra.

A három testvér nagyon gyorsan beilleszkedett az iskolai közösségbe. Ez annak is köszönhető, hogy a faluban megmaradt az összevont alsó tagozatos kisiskola, ahol családias, barátságos körülmények között tanulhatnak az erzsébeti és a szentdomonkosi gyerekek. Jövőre már Tarnaleleszen folytatják tanulmányaikat a Nagy ikrek.

Otthon is rengeteget foglalkozom a kicsikkel, így úgy gondolom, hogy bármilyen oktatási intézményben megállnák a helyüket. Részt vesznek minden közösség programon. Szavalnak, énekelnek, minden ünnepségen lehet rájuk számítani – tette hozzá büszkén Dóra, aki a portálnak azt is elmesélte, hogy a tavalyi nyár lidérces emlékként maradt meg a család emlékezetében. Ferike testén csúnya hólyagok jelentek meg, aminek sokáig nem tudták az okát. Orvostól-orvosig jártak, míg eljutottak Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba. Ott derült ki, hogy ritka immunbetegség okozta a tüneteket, amik állandó gyógyszeres kezelés után egy-két éven belül elmúlhatnak. Jelenleg is rendszeresen viszik kontrollra a kisfiút, már sokat javult az állapota. A fárasztó kórházi kezelések miatt sokat hiányzott az iskolából, mégis minden témazáró dolgozata ötös lett. A két kitűnő tanár, s a lelkiismeretes szülők segítségével Ferike mindent bepótolt.