Az ország 35 településének 40 intézményében zajlott roadshow-n több mint 4100 gyerek vett részt.
Nyolcszáz kiló almát, és hatvan kiló egyéb gyümölcsöt, zöldséget osztottak szét a gyerekeknek, amelyeket megehettek, a zöldséget faraghatták és kirakós játékot alkothattak belőle. A „Közétkeztetés – központban az egészség" rendezvénysorozat egy hónapig tartott, és a minap zárult. A cél az, hogy a gyerekek naponta négyszer étkezzenek, visszaszorítsák a túlzott só- és cukorfogyasztást, és népszerűsítsék az egészséges, változatos táplálkozást, a rendszeres testmozgást – írja a sonline.hu portálja.
A megyében két helyen jártak, a Somogyjádi Mikrotérségi Mesevár Óvoda mernyei tagóvodájában és Kaposváron a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában. A program főként az óvódás és általános iskolás gyermekeket célozta meg, mert az étkezési szokások már egészen fiatalon kialakulnak, de a pedagógusok mellett a szülők megszólítása is jelentős hangsúlyt fektettek.
A szervezők egy mozgó, prezentációs busz és interaktív oktatói tér kialakításával, valamint játékos, vidám programokkal hívták fel a fiatalok figyelmét az egészségtudatosabb életmódra. A cél az, hogy a gyerekek naponta négyszer étkezzenek, visszaszorítsák a túlzott só- és cukorfogyasztást, és népszerűsítsék az egészséges, változatos táplálkozást, a rendszeres testmozgást.
A projekt keretében hamarosan elérhető lesz egy speciális, a személyre szabott étrendek összeállítását támogató interaktív alkalmazás, amelyet most menzákon tesztelnek.