• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Nyom nélkül gyógyul, a páciens azonnal felkelhet

Lapszemle Forrás: szabadfold.hu

Annak ellenére, hogy a visszerek tágulata hosszú távon szövődményekhez is vezethet, csak kevesen szánják rá magukat a műtétre.

Dr. Szabó Attila érsebész idehaza és Kelet-Európában egyedülálló módszerrel kezeli a visszértágulatot. Az eljárás fájdalommentes és nincs lábadozási idő – írja a Szabad Föld – online.

Sokan gondolják, hogy a visszeres láb csupán esztétikai probléma, pedig idővel a kitüremkedő erek vénás elégtelenséget, sőt akár lábszárfekélyt is okozhatnak. Éppen ezért a visszerek jelentősége nem lebecsülendő. A vénákon áramlik vissza a vér a végtagokból a szív felé, amit a vénák falában lévő, zárószelepként működő billentyűzet és az izomműködés pumpafunkciója biztosít. Előfordul azonban, hogy a billentyűzet nem zár jól, a keringő vér pedig nem tud a szív felé teljesen kiürülni. A véráramlás lelassulásának a következménye a vénák falának kitágulása, amit az átlagember visszerességnek nevez, pedig e tünet pontos meghatározása a visszértágulat – tisztázza a fogalmi zavarokat dr. Szabó Attila érsebész, a fővárosi VPMed Egészségcentrum vezetője, aki 25 évig dolgozott a budapesti Érsebészeti Klinikán, csaknem hét éve hatalmas tapasztalattal a háta mögött fordult a modern módszerek felé. A nemzetközi hírű érsebész a Semmelweis Egyetemen idehaza először alkalmazta a rádiófrekvenciás visszérkezelést, s ugyanitt ő vezette be az alsó végtagi vénás főtörzsek lézeres műtétjét. Eddig több mint 2300 visszérműtétet és 10 ezer seprűvénakezelést végzett el.

Kelet-Európában ő az egyetlen, aki nemzetközileg elismert módszerrel, fájdalom nélkül kezdte műteni a visszértágulatot. Az úgynevezett VenaSeal ragasztásos műtét során katéter segítségével szondát helyeznek fel a vénába, ezzel juttatják be a cianoakrilát szöveti ragasztóanyagot. A tiszta, színtelen, nagy sűrűségű folyadék a vérrel érintkezve megszilárdul és megszünteti az értágulatot.

Az eddigi nemzetközi klinikai vizsgálatok alapján az eljárás teljesen biztonságos, érzéstelenítés, altatás nélkül is elvégezhető, nincsenek bevérzések, szövődmények, s a metszés elkerülésével megszűnik a fertőzésveszély. Nyom nélkül gyógyul, a páciens azonnal felkelhet, panasz hiányában akár másnap már sportolhat is.

Legolvasottabb cikkeink