Lehetségessé válhat, hogy tű helyett cukormentes csokoládéval juttassuk be az inzulint a szervezetbe.
Lehetségessé válhat, hogy tű helyett cukormentes csokoládéval juttassuk be az inzulint a szervezetbe, írta az OTSZ Online cikke nyomán a medicalonline.hu.
“Sikerült létrehoznunk egy olyan bevonatot, amely megvédi az inzulint attól, hogy a gyomorsav és az emésztőenzimek lebontsák az emésztőrendszeren keresztül vezető úton, így biztonságban marad, amíg el nem éri rendeltetési helyét, azaz a májat”, nyilatkozta Peter McCourt professzor, a fejlesztés egyik vezetője. “A nanoméretű kapszulák bevonatát a májban olyan enzimek bontják le, amelyek csak akkor aktívak, amikor a vércukorszint magas, felszabadítva az inzulint, amely ezután a májban, az izomban és a zsírban képes kifejteni hatását. Ez azt jelenti, hogy amikor magas a vércukorszint, gyorsan szabadul fel az inzulin, és ami még fontosabb, hogy amikor alacsony a vércukorszint, nem szabadul fel inzulin."
Az új módszer lényege, hogy utánozza az egészséges embereknél megfigyelhető inzulin-felszabadulás folyamatát: ilyenkor a hasnyálmirigy inzulint termel, amely először áthalad a májon, ahol nagy része felszívódik, és stabilan tartja a vércukorszintet. Az új inzulinos módszerben a nano-carrier miatt az inzulin a májban szabadul fel, így a véráramba kerülve keringhet a szervezetben. Továbbiak a teljes beszámolóban