• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Oltasson, ha egészségügyi dolgozó!

Lapszemle 2020.12.28 Forrás: növekedés.hu
Oltasson, ha egészségügyi dolgozó!

Az orvosok felelőssége sokszoros, amikor a vakcináknak köszönhetően jó eséllyel visszatérhetünk majd egy normálisabb élethez.

Az egészségügyi dolgozók között sok az oltáspárti, de legalább annyian még nem tudják eldönteni, kérik-e majd a Covid elleni vakcinát, ha Magyarországon is elkezdődnek az oltások – derül ki a növekedés.hu összeállításából.

A KSH friss felmérése szerint magas a bizonytalanok aránya, mindössze minden hatodik-hetedik megkérdezett biztos benne, hogy beoltatná magát. December első hetében a válaszadók több mint egyharmada volt elutasító az oltással kapcsolatban.

A lakossági átlaghoz hasonló lehet az oltások megítélése az egészségügyi dolgozók körében is, bár erről egyelőre nincs konkrét információ.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a napokban kezdte meg a koronavírus elleni vakcina igényfelmérését az egészségügyi dolgozók körében, hogy "a frontvonalban helytálló, a betegeket ellátó egészségügyi dolgozók elsőként részesülhessenek az oltóanyagból".

Prinz Gyula infektológus, a Magyar Orvosi Kamara szakértője egyértelműen oltáspárti, mint a növekedés.hu-nak elmondta, nem kérdés, hogy beoltatja magát Covid-19 ellen is. - Ha én orvosként felveszek egy védőoltást, azzal nem csak azt előzőm meg, hogy én beteg legyek beteg, de így megelőzőm, hogy a fertőzést terjesszem a pácienseim között, illetve hogy hazavigyem a családomnak. Az orvosok felelőssége tehát sokszoros, a jelenlegi helyzetben különösen, amikor a vakcináknak köszönhetően jó eséllyel visszatérhetünk majd egy normálisabb élethez, megszűnhetnek a lezárások és korlátozások, újraindulhat a gazdaság, és nem utolsó sorban csökken az egészségügy terhelése fogalmazott a szakember. 

Nagyon fontos üzenet lenne a lakosság számára, ha minél több egészségügyi dolgozó élne a felkínált lehetőséggel, és példával járna a többiek előtt - mondta.

A Facebook-on olvasható bejegyzésével foglal állást az oltás mellett Bittner Nóra, a Debreceni Tüdőklinika (jelenleg Covid-központ) igazgatója, aki elkapta a fertőzést, de már túl van rajta, és újra dolgozik. Azt írta, amikor kiderült a fertőzés, megijedt, hiszen a klinikán folyamatosan tapasztalják, látjuk a veszteségeket, az elhúzódó, szövődményes eseteket. Soha nem lehet tudni, hogy kit, miért és hogyan ér el a vírus – figyelmeztet Bittner Nóra, majd a posztját úgy fejezi be: Ja, és igen, beadatom a vakcinát!!! További vélemények a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink