Az ember annyiféle információt hall, hogy a végén fogalma sincs arról, mi az egészséges és mi nem.
Tényleg sokkal jobb az agávészirup a kristálycukornál? Aki este hat után nem eszik, az nemcsak karcsú lesz, de rendesen ki is tudja pihenni magát? - veti fel a kérdéseket a Daily Mail nyomán a nol.hu.
A különböző egészségmegőrző hóbortok gyakran ellentmondanak egymásnak. Ott volt például a nagy felhajtás a gyümölcslevek magas cukortartalma miatt, miközben az egyik legnagyobb trend jelen pillanatban a préselés. Az ember a végén már azt sem tudja, hogy akkor most mi egészséges, és mi nem.
Szakértők szerint ráadásul sok egészségesnek mondott trend is több veszélyt rejteget, mint amennyi előnnyel rendelkezik az ember számára.
Például amióta a fehér cukor közellenségnek lett kikiáltva, azóta keresik az édes ízek szerelmesei az egészségesebb alternatívát, azonban sok „természetes" cukor ugyanolyan hatást gyakorol a szervezetre, mint a közönséges kristálycukor. Agávé- és rizsszirup, méz és nádcukor – a testnek egyre megy, nem tudja megkülönböztetni őket (a cukoralkohollal és a steviával más a helyzet), mert alapvetően ugyanarról a glükózról, illetve fruktózról van szó.