• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Orbán Viktor beintett Karácsony Gergelynek a Kormányinfón

Lapszemle 2020.01.10 Forrás: mfor.hu
Orbán Viktor beintett Karácsony Gergelynek a Kormányinfón

Befagyasztják az egészségügyi fejlesztéseket, amíg ki nem festik az összes várótermet, így befuccsolhat a főpolgármester kezdeményezése.

Minden fejlesztést leállít a kormány az egészségügyben, amíg a várótermek, kórtermek felújítása meg nem történik ott, ahol erre három éven belül nem került sor, idézi Orbán Viktor kormányinfós tájékoztatóját az mfor.hu.

A miniszterelnök jogos állampolgári igénynek nevezte, hogy a fogadóhelyiségek és betegszobák méltó körülményeket biztosítsanak a betegeknek és a látogatóknak. A hangsúlyok áthelyezése azonban azt is jelenti, hogy leállnak például a fővárosi intézményekben tervezett egyéb fejlesztések, ebben a körben ugyanis nagy arányban három évnél régebben nyúltak az állaghoz. Vagyis Karácsony Gergely egyik legerősebb kampányígérete fuccsolhat be az egészségügyi gépbeszerzésekről, akár minden kerületben legyen legalább egy CT. 

Megnéztük a 2020-as költségvetésben, hogy milyen ágazati fejlesztéseket tervezett a kormány, amelyeket a jelek szerint hátrébb kell sorolni. Ezeket találtuk az egészségügy korszerűsítése címszó alatt:

Ez nem jó hír Karácsony Gergelynek és nem jó hír a fővárosiaknak. A főpolgármester ugyanis 50 milliárd forintot kért a kormánytól a budapesti egészségügyi fejlesztésekre, melyet öt éves ütemezésben akar felhasználni. Ám mindjárt a startnál beragadhat a főpolgármester kezdeményezése, ha a kormány valóban előre sorolja a várótermek kifestését, új linóleum lerakását. Nem kérdés, hogy ezek is szükségszerű munkák, de a betegségek diagnosztizálására, a gyógyításra alkalmas eszközöknek vélhetően még nagyobb hasznát venné az ágazat. Az Egészséges Budapest Programra - ami a főváros egészének ágazati fejlesztési programra, ideértve a szuperkórház építésének előkészítését is - az idei költségvetésben 42 milliárd forintot különítettek el nevesítetten, amiből mintegy 35 milliárd forint a felhalmozási célú kiadásokra lett betervezve. Kérdés, hogy ennek mekkora részét érinti a miniszterelnök mai bejelentése. Ezt tisztázni szerettük volna a Kormányinfón, ahol azonban nem kapott lehetőséget a kérdések feltevésére a munkatársunk.

Legolvasottabb cikkeink